Cum faci un cocktail clasic cu bere de ghimbir și vodcă, Moscow Mule sau îl transformi în Dark & Stormy, cu rom

Alexandru Puiu 06.07.2022, 22:47
Cum faci un cocktail clasic cu bere de ghimbir și vodcă, Moscow Mule sau îl transformi în Dark & Stormy, cu rom

Când vine vorba de cocktailuri devenite clasice, Moscow Mule este destul de sus pe lista pasionaților de vodcă, iar având în vedere câte tipuri de vodcă aromatizată există pe piață la ora actuală, este foarte ușor să devii creativ, după ce ai învățat cum faci varianta clasică.

Berea de ghimbir se pretează de minune în combinații cu alte distilate. Indiferent dacă folosești rom, whisky, vodcă, gin, cognac, armagnac, toate sunt o bucurie împreună cu acele note picante de ghimbir, mai ales dacă faci un efort să completezi ”peisajul” cu un pic de suc de lime. Alternativa este să storci două sferturi de limetă în pahar cu rezultate similare.

Dincolo de mixuri creative, există însă două rețete pe care ar fi bine să le înveți. Moscow Mule este prima și implică vodcă, suc de limetă, bere de ghimbir și, opțional, un pic de sirop de zahăr. Dacă îți place mai mult romul în această combinație și faci un efort să obții o sticlă de Gosling`s Black Seal, vei obține un Dark `n Stormy. Sfatul meu este să le încerci pe amândouă și să vezi cu care rezonezi mai tare.

roberto cavali
Roberto Cavalli Vodka într-un Moscow Mule

Cum faci un Moscow Mule sau Dark `n Stormy

Deși rețetele sunt cât se poate de similare, există câteva particularități și, din acest motiv, le voi detalia separat. Dincolo de asta, însă, aspectul principal este să ai o sticlă bună de bere de ghimbir, preferabil nu foarte dulce. Dacă nu folosești bere de ghimbir sau ginger beer, rezultatul final nu are nicio legătură cu originalul.

Moscow Mule

60ml Vodcă, recomand o sticlă de Roberto Cavalli, iar dacă te simți aventuros, folosește varianta de Roberto Cavalli infuzată cu ananas, se pretează de minune pentru combinația cu ghimbir

15ml suc proaspăt de limetă

10ml sirop de zahăr, opțional

90ml bere de ghimbir, recomand Franklin & Sons

Metodă: se adaugă toate ingredientele într-o cană de cupru sau un shaker metalic precum cel de mai sus plin cu gheață, se amestecă de două, două trei ori cu o lingură de mixat. Se folosește pentru decor mentă proastă și o felie de limetă.

Dark `n Stormy

60ml Rom negru, recomand Goslings Black Seal

15ml suc de limetă

120 – 150ml bere de ghimbir

Metodă: se adaugă toate ingredientele într-un pahar înalt plin cu gheață și se amestecă de două, trei ori. Se decorează cu o felie de limetă și, eventual, mentă proaspătă. Ca alternativă, poți adăuga romul la final peste berea de ghimbir, pentru a obține un cocktail în straturi pe care să-l amesteci la masă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe