Cum faci plantele de interior să înflorească tot anul. Secretul floriștilor iscusiți, ai nevoie de apa în care ai fiert legume

Anca Manolica 22.09.2022, 08:13
Cum faci plantele de interior să înflorească tot anul. Secretul floriștilor iscusiți, ai nevoie de apa în care ai fiert legume

Cui nu îi place să aibă să aibă florile din casă înflorite tot anul? Acestea aduc un plus de culoare și parfum în decorul tău. Deși poate părea greu de crezut, unele dintre ele pot sta înflorite tot timpul anului urmând doar câțiva pași simpli. Iată o modalitate simplă și naturală de a hrăni rapid și eficient plantele.

Cum faci plantele de interior să înflorească tot anul

Majoritatea gospodinelor au în locuință ghivece cu flori, care le încântă cu frumusețea lor și parfumează casele. Însă pentru ca ele să stea înflorite cât mai mult timp, necesită o fertilizare regulată și o îngrijire adecvată. Dacă nu au suficientă hrană, plantele de interior se îmbolnăvesc și se ofilesc.

Cel mai la îndemână pentru toată lumea este că cumpere îngrășăminte pentru flori. Însă există și alte modalități mai bune și mai naturale pentru a hrăni rapid și eficient plantele. De exemplu, poți pregăti în casă un îngrășământ extrem de pentru plantele la ghiveci. Este vorba despre sfecla roșie, mai exact de apa în care ai fiert această legumă.

Decoctul de sfeclă roșie reînvie rapid plantele ofilite

Această apă în care a fiert sfecla roșie ajută ca plantele slabe și ofilite să își revină rapid. Așadar, plantele tale se vor bucura dacă vor fi hrănite cu ea. Soluția are o compoziție minerală puternică și conține oligoelemente benefice plantelor.

Cum faci plantele de interior să înflorească tot anul
Cum faci plantele de interior să înflorească tot anul

Atenție, însă. Nu folosi apa imediat după fierberea sfeclei. După ce se răcește, decoctul trebuie amestecat cu apă curată în proporție de 1:1, după care se udă plantele. Dar un astfel de îngrășământ poate fi preparat nu doar din sfeclă, ci și din alte legume. Ele se udă cu soluția preparată o dată la 7 zile.

Alte trucuri pentru plante

Plantele ne înveselesc interiorul pe tot parcursul anului, dar unele sunt în cea mai bună formă atunci când sunt în floare. Există patru lucruri cheie care contribuie la cât de bine înflorește o plantă:

  • Lumina – Majoritatea plantelor au nevoie de 2-3 ore de lumină pe zi dacă vor să înflorească.
  • Hrană – Hrănirea sau fertilizarea plantelor le va oferi energia de care au nevoie pentru a înflori.
  • Temperatura – Un mediu cald, fără curenți de aer, face ca plantele să fie mai fericite și să aibă mai multe șanse să înflorească
  • Apă – Plantele tale au nevoie de un sol ușor umed, nu îmbibat cu apă.
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...