Cum faci pâine de casă ca Sorin Bontea. Ingredientul care schimbă tot

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.09.2021, 14:57
Cum faci pâine de casă ca Sorin Bontea. Ingredientul care schimbă tot

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din țara noastră. Deseori, celebrul jurat de la „Chefi la cuțite” le împărtășește fanilor săi diverse rețete. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, modul de preparare al pâinii de casă. Unde mai pui că nu ai nevoie doar de câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui.

Rețetă pâine de casă

Mulți dintre noi suntem îndrăgostiți de mirosul pâinii de casă pe care o pregătea bunica la cuptorul de lemne. Ei bine, acesta este și cazul lui Chef Sorin Bontea, care își amintește cu nostalgie de preparatele pe care le mânca în urmă cu ani buni.

În țara noastră, pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente din România. Asta pentru că acest produs făinos este extrem de gustos, consistent și sănătos, dar doar dacă este preparat în casă. În continuare îți vom prezenta o rețetă extrem de simplă de pâine de casă a lui Sorin Bontea.

Reteta paine de casa
Reteta paine de casa

Ingrediente

  • 300 sau 400 de grame de făină albă de calitate superioară
  • trei sau patru roșii de grădină
  • drojdie, proaspătă sau uscată
  • ulei de măsline
  • un praf de sare

Mod de preparare

Primul pas este pregătirea roșiilor. Acestea se spală bine, se taie în formă de cubulețe și se pun în blender. Se mixează bine, cât să se obțină un sos cu o textură mai groasă pe care-l vom amesteca cu restul ingredientelor. Sosul se toarnă într-un bol, apoi se adaugă drojdia, uleiul de măsline și sarea.

Se amestecă bine toate aceste ingrediente, apoi se adaugă făina și vom obține un aluat. Acesta se mai frământă puțin, după care se lasă la crescut într-un spațiu călduros. După aproximativ o jumătate de oră, aluatul se ia și se așează în tavă, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius și se ține până când se rumenește. Spor la treabă și poftă bună!

„O frământ bine, câteva minute, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.

Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore”, a precizat Sorin Bontea, potrivit csid.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...