Cum faci ouă fierte moi. Puţine gospodine ţin cont de acest detaliu

Badea Violeta 28.01.2022, 18:27
Cum faci ouă fierte moi. Puţine gospodine ţin cont de acest detaliu

Ouăle sunt ideale pentru micul dejun. Gustoase, sănătoase și sățioase, aceste alimente au devenit extrem de apreciate de toți românii și nu numai. Însă, cu siguranță de nenumărate ori ouăle nu ies așa cum ne-am dorit. Iată trucul secret pentru a ieşi mereu moi și delicioase. Toate gospodinele vor ține cont de acest detaliu important!

Cum se fac ouăle fierte moi. Trucul genial de care nu știai

Ouăle fierte sunt, fără dar și poate, unele dintre cele mai consumate alimente la micul dejun. Acestea se pregătesc foarte repede, sunt foarte sănătoase și extrem de sățioase.

Cu toate astea, multe gospodine nu reușesc să obțină ouăle moi. Dacă și tu îți dorești ca gălbenușul să iasă moale și gustos, atunci ar trebui să ții cont de câteva sfaturi esențiale.

Potrivit bucătarilor iscusiți, ouăle nu se pun direct în apa clocotită, fiindcă nu se vor fierbe uniform sau se vor crăpa din cauza șocului termic.

De asemenea, specialiștii spun că cel mai indicat este să folosim un vas destul de încăpător pentru ca ouăle să fie așezate într-un singur strat. În plus, acestea ar trebui să fie acoperite de minimum doi centimetri de apă.

Pentru ca ouăle să iasă moi, acestea trebuie lăsate în oala acoperită circa trei minute. În cazul ouălor tari, acestea trebuie să fiarbă aproximativ 15 minute.

Ulterior, ouăle se scot și se trec imediat prin jet de apă rece sau se pun în apă cu gheață, pentru a se decoji mult mai ușor.

Cum sa fierbi ouale moi
Cum sa fierbi ouale moi

Cât timp se fierb ouăle pentru a obține gălbenușul moale sau tare

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că timpul de fierbere este extrem de important. Tocmai din acest motiv, fiecare gospodină ar trebui să știe cât timp se fierb ouăle pentru a obține gălbenușul dorit.

Ai grijă să cronometrezi timpul de fierbere încă de când apa începe să clocotească în oala acoperită, nu de când sunt așezate ouăle în vas.

  • Ouăle fierte moi – 3 minute;
  • Ouăle fierte medii – 12 minute;
  • Ouăle fierte tari – 15 minute.

Specialiștii spun că imediat după fierbere, ouăle pot fi păstrate la rece timp de o săptămână. Dacă însă sunt decojite, acestea pot fi consumate doar în ziua respectivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...