Cum faci omletă pufoasă. Ingredientul folosit doar de bucătării renumiţi

Iancu Andreea 20.05.2022, 11:48
Cum faci omletă pufoasă. Ingredientul folosit doar de bucătării renumiţi

Orice dimineață debutează cu un mic dejun echilibrat, iar omleta este una dintre cele mai simple preparate pe care le poți savura dimineața. Dacă ți-ai dori să descoperi textura pufoasă pentru o omletă delicioasă, ai nevoie de un simplu ingredient, folosit în general de bucătarii cunoscuți. Vei descoperi că face diferența.

Cum pregătești o omletă pufoasă, folosind un ingredient simplu

Prima masă a dimineții este una care trebuie să ne ofere energie și să ne ajute să parcurgem activitățile zilnice. Pentru asta, o omletă delicioasă este cheia unui mic dejun echilibrat. O poți pregăti adăugând la ouăle clasice și un ingredient banal, pe care cu toții îl avem în casă. Cu siguranță vei fi uimit de textura specială pe care o vei obține.

Chiar dacă este cea mai simplă rețetă pe care o poți pregăti pentru mic dejun, există un truc simplu la care poți apela pentru a obține o omletă pufoasă și suculentă. Deși mulți se gândesc că laptele sau puțin praf de copt vor face diferența, în realitate ai nevoie de un ingredient mult mai simplu. Tot ceea ce trebuie să faci este să folosești doar patru ingrediente. Vei obține un preparat ușor de pregătit și extrem de savuros.

Ingredientul folosit pentru o omletă pufoasă
Cum pregătești o omletă pufoasă delicioasă

Rețeta pentru o omletă pufoasă delicioasă

Ingrediente:

4 ouă
sare
piper
pătrunjel (opțional)
o linguriță ulei

Mod de preparare:

Este una dintre cel mai simple rețete pe care le poți pregăti pentru micul dejun rapid, însă există câteva trucuri pentru a te bucura de o textură pufoasă, astfel încât preparatul să fie sățios. Secretul este cât se poate de simplu. Începe prin a separa ouăle, un pas pe care mulți bucătari renumiți îl folosesc. Apoi, bate gălbenușurile într-un bol diferit de albușuri, până când acestea se albesc puțin.

Ulterior, bate și albușurile până când acestea se întăresc bine, timp de 6-7 minute. Încorporează-le cu mișcări largi împreună cu gălbenușurile, folosind o spatulă. Adaugă sare și piper și toarnă compoziția obținută într-o tigaie antiaderentă, ușor mai adâncă, pe care ai uns-o în prealabil cu puțin ulei. Lasă focul mai mic și așteaptă până ce ouăle se coagulează puțin, apoi presară pătrunjelul tocat și așază deasupra un capac pentru a permite preparatului să se gătească treptat. Omleta va fi gata în doar câteva minute și se va rumeni uniform pe ambele părți.

O poți servi cu o salată simplă, de vară, cu roșii, castraveți, ardei și câteva condimente, pentru a avea în final un mic dejun echilibrat și nutritiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...