Cum faci chiftele crocante la exterior şi pufoase la interior. Secretul bucătarilor cu experienţă

Stan Filon, Maria Irina 23.10.2021, 20:01
Cum faci chiftele crocante la exterior şi pufoase la interior. Secretul bucătarilor cu experienţă

Multe gospodine se întreabă cum pot face chiftele crocante la exterior şi pufoase la interior. Ei bine, Impact.ro vine cu secretul păstrat bine de marii bucătari. Vă prezentăm mai jos o rețetă tradțională de chiftele, cu care vă veți impresiona familia, dar și vecinii vaccinați pe care îi veți primi în vizită.

Cum faci chiftele crocante la exterior şi pufoase la interior

Vă prezentăm o rețetă tradițională de chiftele, cu care nu veți da greș. Veți ajunge săfiți privită ca un adevărat masterchef prin cartier. Chiar și cei mici vor adota chiftelele, așa că puneț rețeta bine, deoarece veți fi nevoită să o repetați de multe ori, mai ales că vă vom spune și care este secretul chiftelelor crocante la exterior şi pufoase la interior.

Chiftelele sunt bune calde, dar pot fi consumate la fel de bine reci, mai ales cu muștar. Puteți aduce oricând pe masă și brânză, roșii sau castraveți. Dar iată care sunt ingredientele pentru rețeta aceasta de chiftele extrem de gustoase:

Cum faci chiftele crocante la exterior si pufoase la interior
Cum faci chiftele crocante la exterior si pufoase la interior

Ingredientele pentru chiftele

  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 oua medii
  • 2 felii de paine alba uscata (cca 100 g) inmuiata in lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica alba/galbena (cca 75 g dupa ce o curatam si tocam)
  • 1 lingurita mica rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura plina marar proaspat tocat marunt
  • 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • faina pentru tavalit chiftelutele
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Cum se prepară chiftelele gustoase

În primul rând, tocăm carnea și o punem într-un vas. Adaugam ouale, cateii de usturoi si ceapa, date prin razatoarea cu gauri mici, mararul, patrunjelul, cimbrul uscat, sarea si piperul. Adaugam si feliile de paine umezite în lapte, stoarse foarte bine, si framantam carnea pana cand obtinem o compozitie bine legata.

Punem vasul la frigider pentru 30 de minute, astfel carnea va imprumuta aroma mirodeniilor, iar chiftelutele vor fi foarte gustoase. Dupa repaus, cu mainile in permanenta umede, formam chiftelute mici, cam de marimea unei nuci. Le tavalim prin faina si le asezam pe un tocator de lemn, de unde pot fi luate foarte ușor, cu oprire direct în ulei.

Secretul exteriorul crocant și al interiorului pufos este următorul: trebuie să încingem foarte foarte bine uleiul în care urmează să prăjim chiftelele. Prajim chiftelele de porc, la foc moderat, cca 6 minute, cate 3 minute pe fiecare parte.

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta, unde va rămâne uleiul în exces. Servim aceste delicioase chiftele de carne, calde sau reci cu salată verde sau fără, cu cartofi prăjiți sau fără, ori simple, cu muștar. Vă urăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...