Iată că ne aflăm deja la mijlocul lunii mai, iar după mesele încărcate de Paște, putem încerca și această delicioasă rețetă de ostropel de pui. Un preparat gustos, care mai mult ca sigur îți va aminti de copilărie. Și unde mai pui că ostropelul de pui se pregătește și foarte ușor. Cu siguranță, toată familia va aprecia acest preparat minunat.
Mâncare pe care ne-am propus s-o prezentăm în acest material va fi, fără îndoială, extrem de apreciată în toate gospodăriile din România. Cu siguranță și bunica ta ți-a pregătit, măcar o dată în viață, ostropelul de pui.
O rețeta care nu necesită ingrediente sofisitcare și nici multă muncă, dar al cărei rezultat este unul impresionant chiar şi pentru mofturoşi. Să nu mai vorbim despre cât de bun este acest preparat atunci când îl servim alături de o mămăliguță caldă.
Așadar, să nu mai pierdem vremea și să ne apucăm de treabă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară:
Pentru început, va trebui să pregătești ingredientele pentru a le avea la îndemână cănd prepari această rețetă delicioasă. Acum, porționează pulpele de pui în câte două bucăți și așează-le într-un vas. Pe deasupra, presară sare și piper, în funcție de gust.
Mai departe, acoperă-le cu un capac și lasă-le la odihnit timp de aproximativ 20 de minute. Între timp, curăţă ceapa, clătește-o bine și toac-o solzișori. Curăță, de asemenea, și cățeii de usturoi și toacă-i rondele.
Taie și roșiile sub formă de cubulețe. Ia pulpele de pui și așează-le într-o tigaie cu puțin ulei. Rumenește-le bine, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Ulterior, mută compoziția într-un alt vas și acoper-o cu un capac.
Adaugă roșiile tocate, dar și pe cele din conservă deasupra cepei din tigaie. Amestecă-le bine și lasă-le pe foc pentru aproximativ opt minute. Pune și câteva picături de oțet dacă ți se pare că roșiile nu dau un gust acrișor sosului.
Mai apoi, adaugă supa de pui, carnea rumenită și acoperă vasul cu ostropel de pui. Lasă carnea să mai fiarbă pentru circa un sfert de oră, apoi pune restul de usturoi tocat și presară sare și piper, în funcție de gust.
Lasă ostropelul de pui să se răcească puțin, apoi adaugă pătrunjelul tocat cât mai mărunt. În pasul final, savurează această mâncare cu mămăligă caldă. Spor la treabă și poftă bună!