Cum faci cel mai bun aluat pentru gogoși. Doar câțiva patiseri știu acest secret bine ascuns

Daria Petrescu, Mihai Cheleș 31.07.2021, 08:58
Cum faci cel mai bun aluat pentru gogoși. Doar câțiva patiseri știu acest secret bine ascuns

Gogoșile sunt preferatele tuturor și se prepară foarte simplu, cu doar câteva ingrediente, la îndemâna oricui. Există însă și mici secrete, ce țin de aluatul pe care îl pregătiți înainte. De exemplu, patiserii au o tehnică simplă, dar urmează cu strictețe pașii pentru ca gogoșile să devină extrem de pufoase. Le puteți consuma simple cu zahăr sau umplute cu ciocolată sau gem. Iată cum faci cel mai bun aluat pentru gogoși. Doar câțiva patiseri știu acest secret bine ascuns.

Cum faci cel mai bun aluat pentru gogoși pentru familia ta

Ingrediente

1 ou

coaja rasă a unei lămâi

coaja rasă a unei portocale

un praf sare

450 g faină

200 ml lapte 20 g drojdie proaspată/

1 pliculet drojdie uscată

25 ml ulei

1 lingura zahăr

Mod de preparare

Pentru început, alegeți un recipient încăpător, în care să topiți drojdia și zahărul, în laptele cald. Adăugați apoi 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice. Amestecați bine până se omogenizează totul, iar apoi completați cu făină atât cât aveți nevoie.

Trebuie să știți că aluatul va rămâne puțin lipicios. Presărați aluatul cu făină, acoperiți cu un prosop și apoi îi lăsați la crescut timp de maxim două ore. Atunci când aluatul s-a dublat ca și volum, pune-l pe blatul pe care ați presărat făină și începeți să frământați cu mâinile presărate cu făină. Aduceți marginile către interior.

Următorul pas este să întindeți o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind răsucitorul, adăugați făină ori de câte ori este nevoie. Apoi, tăiați gogoșile cu o formă specială sau cu un pahar cu gură largă.

Țineți cont de micile secrete recomandate de specialiști

Așezați gogoșile pe platouri presărate cu făină și mai lasați-le la crescut pentru o perioadă. În acest  timp, frământă resturile de coca rămase după decupare și întinde o altă foaie, procedând la fel.

După aproximativ 30 de minute, când gogoșile au crescut, prăjeşte-le la temperatura mică-medie într-o cratiţă cu ulei, acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prăjit.

Pentru ca gogoșile să fie pufoase este bine să înmagazinezi toată căldura rezultată. Asta vă va ajuta foarte mult, iar cu această tehnică nu veți da greș.

Puteți consuma gogoșile simple, cu gem sau ciocolată, în funcție de preferințe

După ce gogoșile au fost întoarse, nu mai pune capacul. Pentru următoarele bucăți procedează la fel. Scurge gogoşile pufoase bine de tot de ulei şi presară-le cu zahăr pudră. Le puteți servi simple.

În cazul în care vreți să le umpleți cu gem sau ciocolată, tehnica este una simplă. Tăiați în lateralul gogoșii cu un cuțit și întroduceți ciocolata, în cazul în care nu vreți să le consumați simple.

De asemenea, pentru a vă ușura munca, puteți pur și simplu să turnați ciocolată pe gogoșile fierbinți, după ce le-ați așezat pe o farfurie. Puteți proceda așa cu dulceața de fructe pe care o aveți la îndemână. Oricum ați alege să consumați gogoșile, acestea reprezintă desertul perfect pentru masa în families au în cazul în care organizați un eveniment în familie. Gogoșile vor ieși perfecte dacă urmați toți pașii.

 

Urmăriți Impact.ro și pe