Cum faci cea mai bună salată orientală. Ingredientul care transformă un preparat banal în unul spectaculos

Badea Violeta 19.07.2021, 07:57
Cum faci cea mai bună salată orientală. Ingredientul care transformă un preparat banal în unul spectaculos

Salata orientală este perfectă pentru zilele călduroase de vară! Este un preparat culinar foarte gustos și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Salata orientală se prepară ușor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, este aromată și sățioasă. Iată cum faci cea mai bună salată orientală. Ingredientul care transformă un preparat banal în unul spectaculos!

Cum faci cea mai bună salată orientală

Salata orientală poate fi servită simplu sau pe post de garnitură lângă un fel principal. Indiferent de varianta pe care o vei prefera, de ingrediente sau de rețeta pe care o vei alege, prepararea salatei orientale nu îți va lua foarte mult timp.

Această rețetă este extrem de rapidă. Singurul lucru pentru care trebuie să te încarci cu răbdare este să se fiarbă cartofii. Acestea sunt principalele legume ale acestui preparat. Pe lângă cartofi, poți adăuga și alte legume din care poți face o serie de combinații foarte delicioase. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare al celei mai bune salate orientale.

Cum faci cea mai buna salata orientala
Cum faci cea mai buna salata orientala

Ingrediente

  • patru sau cinci cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi în formă de cubuleţe
  • două roşii tăiate sub formă de cubuleţe
  • doi castraveţi tăiaţi sub formă de cubuleţe
  • două ouă fierte, tari
  • 200 de g de măsline negre
  • o ceapă mică
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust
  • oregano
  • oţet
  • o lingură de muştar
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi de toate se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă la răcit şi se tăie sub formă de cubuleţe. Ceapa se taie julien. Toate ingredientele se pun într-un bol, iar deasupra se presară sare și se amestecă foarte bine. Într-un alt vas se adaugă muștarul, oțetul, uleiul de măsline, sarea și piperul.

Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează. Sosul rezultat se toarnă peste legume şi se amestecă foarte bine. Persoanele care vor salata orientală cu maioneză, atunci tot ceea ce trebuie să facă este să înlocuiască sosul de muștar cu maioneză. Salata orientală este gata. Se introduce aproximativ o oră la frigider, apoi se poate servi. Spor la treabă și poftă bună!

Rețeta de salată orientală de post

Ingrediente

  • 400 de g de carofi
  • trei ardei: roşu, galben, verde
  • 150 de g de măsline
  • o  legătură de ceapă verde
  • două cepe roşii
  • trei castraveţi muraţi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o lămâie

Mod de preparare

Se fierb cartofii și se taie sub formă de cubulețe. Se tăie ardeii, ceapa roşie, ceapa verde și castraveţii muraţi. Toate ingredientele se pun într-un bol, apoi se prepară un dressing din ulei de măsline și zeama de la o lămâie și se amestecă totul cu legumele. Pentru un plus de aromă se poate adauga cimbru sau alte condimente. Spor la treabă și poftă bună!