Cum faci cea mai bună ciocolată caldă. Va ieși cremoasă, ca o budincă. Te vei îndrăgosti de această rețetă

Andrei Simion 17.10.2022, 13:57
Cum faci cea mai bună ciocolată caldă. Va ieși cremoasă, ca o budincă. Te vei îndrăgosti de această rețetă

În sezonul rece este important să știi cum poți să faci cea mai bună ciocolată caldă, ce are puterea de a oferi imediat bucurie și senzație de confort. Cu această rețetă, băutura delicioasă va ieși cremoasă ca o budincă și va fi perfectă atât în preajma sărbătorilor de iarnă, cât și în orice zi cu temperaturi deloc prietenoase afară.

Această rețetă de ciocolată caldă densă poate fi servită atât de adulți, cât și de copii, deoarece nu are un conținut foarte mare de cofeină. În plus, include coajă sau esență de portocală, ce îi oferă un gust festiv, cu adevărat special, astfel că te vei îndrăgosti cu siguranță de ea.

Ingrediente

  • O cutie de lapte condensat, de preferat îndulcit
  • O cană de ciocolată cu lapte mărunțită
  • Șase căni cu lapte
  • O lingură de coajă rasă de portocală sau esență de portocală
  • Două linguri de amidon de porumb
  • Frișcă
Cum faci cea mai buna ciocolata calda. Va iesi cremoasa, ca o budinca
Ciocolata calda. Foto: unsplash.com

Mod de preparare

Cea mai bună ciocolată caldă se pregătește simplu. Începe prin a turna laptele condensat într-o oală înaltă, de dimensiuni mari. Apoi, adaugă bucățile de ciocolată cu lapte și amestecă-le, la foc mediu, până când se topesc și obții un lichid omogen.

Toarnă cele șase căni cu lapte și lasă oala pe foc până când amestecul ajunge aproape de punctul de fierbere. Atenție! Nu lăsa ciocolata caldă să dea în clocot. Ia oala de pe foc și adaugă o linguriță de coajă de portocală rasă sau esență de portocală, amestecând bine.

Este important să nu adaugi și esență de portocală, și coajă de portocală rasă, pentru că altfel riști să obții o ciocolată caldă cu un gust amar. Alege una dintre cele două variante, pentru cel mai bun rezultat.

După ce ai adăugat coajă sau esență de portocală, ia oala de pe foc și adaugă două linguri de amidon de porumb. Rolul acestui ingredient este de a îngroșa amestecul, până când devine dens.

Mai lasă oala pe aragaz, la foc mediu, pentru încă 10 minute, amestecând din când în când, astfel încât ciocolata caldă să nu se prindă de fundul cratiței. În cele din urmă, servește cea mai bună ciocolată caldă în cănile preferate, decorează-le cu portocale sau bezele, frișcă ori ciocolată, după preferință și imaginație. Din ingredientele menționate rezultă opt porții.

Urmăriți Impact.ro și pe