Cum faci cea mai bună bezea. Tehnica folosită de cei mai iscusiţi dintre bucătari

Iancu Andreea 18.07.2021, 08:37
Cum faci cea mai bună bezea. Tehnica folosită de cei mai iscusiţi dintre bucătari

Bezelele sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi, însă mulți evită să le prepare acasă pentru că se tem că nu le ies. Fie nu își păstrează forma la copt, ori se ard, ori este prea dificil să obții acea spumă tare și lucioasă, care reprezintă semnul că rețeta îți va reuși. Există însă o tehnică simplă, folosită chiar și de cei mai iscusiți bucătari, pentru ca tu să faci cea mai bună bezea cât ai clipi. Trebuie doar să ții cont de aceste reguli simple.

Cum faci cea mai bună bezea. Tehnica folosită de bucătari

Fie că le consumăm alături de o ciocolată caldă, ori de fructe și frișcă, bezelele dulci și crocante sunt un desert pe care puțini îl refuză. Iar asta se datorează faptului că merg de minune sub forma unor deserturi ușoare, cu creme fine, precum și alături de băuturi calde, ori ca simple fursecuri. Totuși, mulți întâmpină probleme atunci când se hotărăsc să le prepare acasă. Există însă o tehnică simplă, de care toți bucătarii iscusiți țin cont, la final reușind să faci cea mai bună bezea, dacă iei în calcul următoarele reguli.

Având în vedere că rețeta de bezele are la bază albuș de ou și zahăr, două ingrediente simple, dar care îți bucură papilele după ce le transformi în desert, ține cont de faptul că albușul trebuie spumat bine. Acest proces este mai rapid însă dacă ții la rece în prealabil ouăle. Pe de altă parte, o regulă de aur atunci când faci bezele este aceea de a nu lăsa să pătrundă nici un strop de gălbenuș în compoziția pentru bezea. Acesta conține grăsime și va strica spuma pentru bezele.

Cum faci cea mai bună bezea
Bezelele, un desert savuros și extrem de dulce

Rețetă bezele cu cremă de cacao

Ingrediente

pentru bezele:

  • 6 albuşuri
  • 420 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri apă sau lapte
  • 50 g cacao
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 400 g unt

Mod de preparare

Pentru început, bate albușurile bine până când obții o spumă tare, în care apoi vei incorpora zahărul și zeama de lămâie și continuă să bați amestecul până când obții o compoziție tare și lucioasă. Ulterior, formează bezelele cu ajutorul unui poș și așază-le pe hârtia de copt, într-o tavă, pe care o vei introduce la cuptor, la foc mic, 110 grade Celsius, până când acestea se întăresc. Ulterior, lasă-le la răcit până când vei fi gata cu crema de cacao.

Pentru crema de cacao este nevoie să amesteci gălbenușurile cu zahărul, peste care să adaugi apă sau lapte. Această compoziție se va prepara pe baie de aburi, amestecând timp de 10 minute, cu telul, în continuu. După ce pui vasul deoparte, adaugă cacao, pe care ai cernut-o în prealabil, alături de zahărul vanilat. Ingredientele se amestecă până când obții o compoziție omogenă, pe care trebuie să o răcești dintr-o dată, pe un vas cu apă rece. Adaugă untul moale și amestecă din nou. La final, pune crema între două bezele, până când unești toate bezelele din tavă, două câte două.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...