Cum faci ca ouăle să reziste mai mult în frigider. Țin și 3 luni dacă folosești acest truc

Badea Violeta 23.03.2023, 17:53
Cum faci ca ouăle să reziste mai mult în frigider. Țin și 3 luni dacă folosești acest truc

Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară și nu numai. Totodată, acestea sunt și extrem de sănătoase, însă, dacă nu sunt proaspete, ouăle ne pot face mai mult rău decât bine. În general, ele pot fi păstrate în siguranță circa trei săptămâni. Totuși, există un truc banal care poate prelungi acest termen. Iată mai multe detalii!

Trucul banal care poate prelungi termenul de valabilitate al ouălor

Ouăle sunt consumate în toată lumea. Aceste alimente extrem de delicioase oferă mari cantități de nutrienți organismului uman, dar dacă nu sunt păstrate în siguranță, pot provoca intoxicații grave, care pot fi foarte dăunătoare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

De regulă, frigiderele au un compartiment special pentru ouă. Acolo, aceste alimente pot fi păstrate, fără probleme, circa trei săptămâni. Însă, acest termen de valabilitate poate fi extins cu ajutorul unui truc senzațional.

Tot ceea ce trebuie să faci este să separi gălbenușurile de albușuri. Ulterior, este necesar să le pui într-un recipient bine închis, pe care să-l introduci în congelator.

Este indicat să pui un semn pe fiecare recipient, așa vei știi dacă este vorba despre gălbenușuri sau despre albușuri. De asemenea, este de preferat să treci și data când ouăle au fost congelate.

Citește și Motivul pentru care trebuie să pui o lămâie în apa în care fierbi ouăle. Va deveni un obicei înainte de masa de Paște!

Cum poti prelungi perioada de valabilitate a oualor
Cum poti prelungi perioada de valabilitate a oualor

Cât timp se pot ține ouăle la temperatura camerei

Acesta este un tip de conservare pentru care mulți oameni optează. Și este foarte potrivit atunci când ouăle urmează să fie consumate foarte curând. Asta pentru că termenul de valabilitate al acestor alimente, la temperatura camerei, este, de obicei, de aproximativ 10 zile.

Acum, poate că te întrebi „De ce ouăle sunt puse la temperatura camerei în supermarketuri?”. Ei bine, scopul acestui act este ca ele să nu sufere schimbări drastice de temperatură.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ouăle ar putea fi contaminate foarte ușor și ar putea provoca intoxicații alimentare. Prin urmare, este mai bine să se aștepte ca, după cumpărare, consumatorul să le depoziteze în frigider.

Citește și Un român a mâncat 33 de ouă zilnic, timp de o săptămână și apoi și-a făcut analizele. Descoperirea l-a lăsat mut de uimire!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...