Cum faci ca ouăle de Paşte să aibă culori vii. Trucul gospodinelor adevărate te va uimi

Stan Filon, Anca Lupescu 23.04.2021, 16:19
Cum faci ca ouăle de Paşte să aibă culori vii. Trucul gospodinelor adevărate te va uimi

Cum faci ca ouăle de Paşte să aibă culori vii, dar în același timp să nu te temi atunci când sunt consumate de cei mici? Nimic mai simplu! Te vom învăța pas cu pas cum să vopsești ouăle de Paște în culori vii, naturale, dar fără chimicalele care pot trece prin coaja de ou. În plus, îți vom spune și care este trucul pe care doar gospodinele adevărate îl cunosc!

Cum faci ca ouăle de Paşte să aibă culori vii

Paștele bate la ușă, așa cătrebuie să fim pregătiți. Anul acesta vom vopsi ouăle ca pe vremea bunicilor, când nu existau atâtea vopseluri pentru ouă, pline de altfel de chimicale. Pentru a evita cine știe ce intoxicație cu care s-ar putea trezi copiii noștri, vom alege să vopsim ouăle cu culori naturale.

Cum vom face asta? Ei bine, ne vom folosi de frumusețea naturii și de culorii vii pe care ni le-a adus primăvara. Vom folosi fructe și legume pentru a obține vopseaua naturală necesară pentru a colora ouăle de Paște. Așa se făcea pe vremuri și așa vom face și noi.

Cum faci ca ouale de Paste sa aiba culori vii
Cum faci ca ouale de Paste sa aiba culori vii

Care este secretul gospodinelor adevărate

În primul rând, secretul gospodinelor adevărate este următorul: vom folosi doar ouă cu coaja albă! Aceasta va fi ca o pânză goală a unui artist, iar noi vom desăvârși opera de artă de care toți prietenii noștri vor fi uluiți, mai ales când vor afla că nu am folosit niciun gram de colorant din comerț.

Ouăle trebuie fierte în apă în care am pus și puțin oțet. După preferințe, poți folosi suc de sfeclă, spanac, coajă de ceapă, varză roșie, vin roșu sau chiar afine, pentru a da culoare ouălor de Paște. De exemplu, dacă îți dorești ouă de nuanță mov/albastru, vei avea nevoie de câteva afine congelate.

Afine, vin, frunze de spanac, sfeclă roșie

Pui la fiert o oală cu apă, oțet și jumătate de pungă de afine congelate. Lași totul la fiert timp de 30 de minute, iar după scufunzi ouăle fierte în acest lichid. Va trebui să aștepți destul de mult și în funcție de cât de intensă îți dorești culoarea, le poți lăsa și peste noapte în acest lichid.

Vei obține ouă vineții, cu nuanțe de mov și albastru. Le poți șterge apoi cu un șervețel și puțin ulei, odată ce s-au uscat, pentru un luciu deosebit. Dacă vrei să faci ouă roșu închis, le poți fierbe în vin și apoi să lași ouăle peste noapte. Vei obține ouă violet închis cu nuanțe de roșu.Aceste metode sunt foarte simple, nu pătează și dacă pătrund coaja oului nu este periculos și toxic pentru organism.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...