Cum făceau rachiu în celulă câțiva deținuți de la penitenciarul Botoșani. Gardienii s-au crucit când i-au descoperit

Nicu Stan 02.12.2021, 09:38
Cum făceau rachiu în celulă câțiva deținuți de la penitenciarul Botoșani. Gardienii s-au crucit când i-au descoperit

Cum făceau rachiu în celulă câțiva deținuți de la penitenciarul Botoșani. Gardienii au rămas mască când i-au descoperit. Doi deținuți din Penitenciarul Botoșani au fost surprinși de gardieni în timp ce preparau rachiu chiar în toaleta celulei. Cum s-au dat de gol deținuții că fac alcool chiar în celulă?

Doi deținuți din penitenciarul Botoșani își făceau alcool chiar în celulă. Cum s-au dat de gol în fața gardienilor

Doi colegi dintr-o celulă din Penitenciarul Botoșani au fost prinși de gardieni în timp ce făceau alcool chiar în toaletă. Deținuții s-au dat de gol după ce holul închisorii s-a umplut de mirosul puternic degajat de fructele puse la fermentat.

Deținuții vroiau să producă singuri rachiu cu ajutorul unei instalații artizanale. Bărbații voriau să facă alcool din dulciurile și fructele pe care le cumpărau din magazinul închisorii sau le primeau la pachet, de acasă.

Detinutii au fost dati de gol de mirosul emanat de fructele puse la fermentat
Detinutii au fost dati de gol de mirosul emanat de fructele puse la fermentat

Care era procesul de producție

Procesul prin care cei doi făceau rachiu era unul foarte simplu. Pușcăriașii foloseau o găleată de 10 litri, în care puneau fructele și dulciurile pentru a fermenta.

La câteva zile după, acopereau găleata cu o folie de plastic și foloseau un fierbător electric folosit la cafea sau ceai pentru a aduce compoziția la punctul de fierbere. În timpul procesului de fierbere, bărbații colectau vaporii care rămâneau pe folia de plastic, acela fiind rachiul.

Cum au fost prinși deținuții

Deținuții ar fi făcut în continuare rachiu dacă nu ar fi fost descoperiți de gardieni. Totul părea să meargă ca uns, iar invenția le-ar fi adus ceva alcool cu care puteau să petreacă în închisoare. Nu le-a trecut prin cap însă că mirosul degajat de fuctele puse la fermentat le va descoperi intențiile.

Astfel, în timp ce se aflau de serviciu, angajații închisorii au simțit un iz puternic de alcool. Au realizat că ceva rău se întâmplă și au trecut imediat la verificări. Ajunși în celula celor doi deținuți, paznicii au constatat că în celula celor doi se aflau circa cinci kilograme de borhot, rezultat în urma fermentării fructelor și din care urma să se facă alcool.

Cum au fost sancționați cei doi deținuți

Ținând cont că astfel de acțiuni sunt strict interzise potrivit regulamentului penitnciarului, deținuții au fost aduși în fața Comisiei de disciplină, să răspundă pentru faptele comise.

Astfel, cei doi deținuți inventivi au fost sancționați disciplinar, fiindu-le suspendat dreptul de a mai primi vizite timp de trei luni. În plus, cei doi au pierdut posiblitatea de a mai fi eliberați condiționat. În apărarea lor, unul dintre cei doi deținuți a susținut în fața Comisiei disciplinare că, de fapt, în găleata respectivă se afla doar compot.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe