Cum face Nicușor Dan economie la Primăria Capitalei. Fără apă caldă și măsuri drastice cu calculatoarele

Anca Manolica 28.09.2022, 17:43
Cum face Nicușor Dan economie la Primăria Capitalei. Fără apă caldă și măsuri drastice cu calculatoarele

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, despre cum economisește municipalitatea energie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că s-au luat deja unele măsuri în instituție. Astfel, acesta a decis să oprească apa caldă pentru angajați, iar cei care folosesc calculatoarele în timpul programului de muncă au fost rugați să le închidă atunci când nu au nevoie de ele.

Nicușor Dan, măsuri drastice la Primărie

Edilul Capitalei a anunţat că a luat măsuri la Primăria Capitalei pentru a face economie. În cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan a declarat că a oprit apa caldă în instituție, ba mai mult, le-a solicitat angajaţilor să oprească calculatoarele atunci când nu au nevoie de ele.

„În ceea ce priveşte Primăria Municipiului Bucureşti, ne-am uitat la iluminat după orele de program. În acest moment avem oprită centrala care furniza apă caldă pentru angajaţi şi am transmis instrucţiuni din acestea de bun simţ, oprirea calculatorului după ora de program şi tot ce înseamnă energie electrică.”, a spus primarul general al Capitalei.

De asemenea, edilul a precizat că aceleaşi instrucţiuni au fost transmise și către instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei.

Comisia Europeană a propus, pe 14 septembrie, obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf. Mai mult, statele membre ar trebuie să scadă cererea globală de energie electrică cel puţin cu 10% până pe 31 martie 2023.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan
Primarul Capitalei, Nicușor Dan

Peste 600 de blocuri din București nu au apă caldă de două zile

În timpul în care Primăria oprește voit apa caldă pentru a face economie, mii de locuitori ai Capitalei nu au apă caldă la robinete din cauza avariilor care tot apar în rețeaua de termoficare. Peste 640 de blocuri din sectoarele 1, 2 și 4 au rămas fără apă caldă din cauza unor noi defecțiuni la conductele vechi de 54 de ani, conform Termoenergetica.

Este vorba despre cetățenii din zonele Dorobanți, Calea Floreasca, Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, bulevardul Basarabia, Văcărești, bulevardul Constantin Brâncoveanu, care nu vor beneficia de apă caldă până joi, 29 septembrie, când s-ar putea finaliza lucrările.

Potrivit companiei, echipele CMTEB lucrează simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se remediază avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...