Cum explică Jandarmeria încătușarea și punerea la pământ a unui bătrân care nu purta mască în București. ”A fost condus la secție”

Stan Filon / 21.02.2021, 16:35
Cum explică Jandarmeria încătușarea și punerea la pământ a unui bătrân care nu purta mască în București. ”A fost condus la secție”

Românii au fost scandalizați după ce în spațiul public au apărut imagini cu un bătrân bruscat de doi jandarmi pentru că nu purta mască de protecție. Cei doi jandarmi l-au pus la pământ pe bărbatul respectiv și au sărit pe el pentru a-i pune cătușe la mâini. Acum a venit și explicația oficială a Jandarmeriei Române.

Reacția Jandarmeriei, după imobilizarea unui bătrân care nu purta mască de protecție

În timp ce mai mulți politicieni refuză pur și simplu să poarte mască de protecție, chiar în Parlamentul României, fără a fi amendați de nimeni, iar de bruscat nici nu se pune problema, un bătrân a fost nevoit să suporte agresivitatea a doi jandarmi.

Bărbatul respectiv nu purta mască de protecție, iar jandarmii i-au cerut documentele, probabil, pentru a-i aplica o amendă mult mai mare decât pensia lui. Acesta a refuzat să le ofere datele, iar cei doi jandarmi nici nu au stat pe gânduri. L-au trântit la pământ pe acesta și l-au imobilizat.

Jandarmii l-au trântit pe bătrân pe jos pentr a-i pune cătușele la mâini

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a găsit explicații pentru incidentul care a stârnit mii de reacții în mediul online. Reprezentanții jandarmeriei au recizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectarea procedurilor, în acest caz.

”În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a precizat sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI