Cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică. Amintirile foștilor elevi: „Nu era prea exigent”

Andreea Bisinicu 18.01.2021, 15:23
Cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică. Amintirile foștilor elevi: „Nu era prea exigent”

Cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică. Amintirile foștilor elevi sunt de-a dreptul savuroase. Ți-l imaginezi pe președintele României în postura de profesor, strigând catalogul și punând absențe celor care nu s-au prezentat la orele sale? Iată ce au povestit foștii săi elevi despre perioada în care Klaus Iohannis le-a călăuzit pașii din punct de vedere educațional.

Cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică

Cu toții știm că președintele României Klaus Iohannis a fost profesor de fizică timp de 14 ani la mai multe școli din municipiul Sibiu, după care a devenit inspector școlar general și, apoi, primar al Sibiului. Dar cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică? Cum se înțelegea cu elevii săi? Era sau nu exigent? La toate aceste întrebări găsim răspunsuri în declarațiile foștilor săi elevi, care au avut noroc de a învăța cu actualul președinte al României. Se pare că proaspătul președinte al Partidului Național Liberal era un dascăl corect, bun profesionist, care știa să explice pe înțelesul tuturor.

„Preda destul de clar şi direct, cu exemple foarte clare. Explica foarte bine, încât înţelegeam cu toţii, nu era o materie care să ni se pară grea chit că eram la uman. Era un profesor normal, nici prea exigent, era corect”, a declarat Johanna Adam, actuală actriţă la secţia germană a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, pentru adevărul.ro

Asa arata Klaus Iohannis in anii 90, cand era inspector scolar general
Asa arata Klaus Iohannis in anii 90, cand era inspector scolar general

Nu te lăsa să intri la oră, dacă întârziai chiar și câteva minute

În 2019, cu ceva timp înainte de campania electorală, Monica Ioanițescu, o altă fostă elevă de-ale lui Klaus Iohannis, a intrat în direct la B1 TV, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, pentru a da detalii despre profesorul Klaus Iohannis. Tânăra a specificat, atunci, că președintele României era un profesor foarte corect, punctual dar strict, câteodată. Avea pretenții mari de la discipolii săi, de la care aștepta numai excelență. Conform spuselor Monicăi Ioanițescu, Iohannis avea pretenția ca elevii săi să intre în clasă cu cinci minute de a începe ora de fizică.

Cei care întârziau nu erau primiți, ci erau poftiți să aștepte o oră afară pe hol, până se termina cursul. Cu toate acestea, Ioanițescu a dat de înțeles că președintele Klaus Iohannis era un om blând și popular printre tineri. Ca drept dovadă, femeia a mărturisit, în cadrul emisiunii de la B1 TV, că l-a invitat, odată, la dans și acesta a acceptat, totul întâmplându-se în cadrul unei serate organizată de oficialii școlii.

„La domnul Iohannis a fost clar din clasă care sunt fenomenele care trebuiesc studiate şi învăţate, iar cerinţele au fost la fel de clar stabilite, fiecare elev ştia foarte clar ce ar trebui să ştie ca să obţină nota maximă sau ce ar trebui să ştie ca să obţină cel puţin nota 5, deci a fost un demers raţional, transparent. Era un profesor sever, da, obiectivele au fost destul de sus puse dar au fost raţionale şi transparente, adică la Brukenthal la real a avut cerinţe, la Pedagogic unde lucram eu şi unde am fost colegi cerinţele au fost adaptate profilului şcolii, au fost de atins, nu au fost de o severitate absurdă şi fiecare elev care a lucrat şi a fost atent ştia foarte bine că aceste cerinţe puteau fi atinse. Niciun elev nu avea impresia că li cere ceva imposibil de realizat”, a declarat pentru Adevărul prof. Hermann Gerold, actualul director al Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal din Sibiu.

Sursa foto – adevarul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe