Cum decurge, de fapt, anchetarea lui Gheorghe Dincă: „Nu a indicat el locul unde să fie săpat”

Stefan Daniel 17.08.2019, 12:00
Cum decurge, de fapt, anchetarea lui Gheorghe Dincă: „Nu a indicat el locul unde să fie săpat”

Gheorghe Dincă, încă suspectul principal în cazul crimelor din Caracal, este dus periodic de polițiști în zonele unde se fac investigații criminalistice. Totuși, ancheta nu se desfășoară chiar așa cum îți imaginezi sau cum se spune pe la anumite televiziuni. Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a oferit câteva lămuriri cu privire la acest aspect și a atras atenția, din nou, asupra condițiilor grele în care se desfășoară cercetările. Este un aspect important deoarece disconfortul poate duce la neatenție și la investigații superficiale.

Anchetarea lui Gheorghe Dincă decurge în condiții foarte grele, din cauza zonei insalubre și a caniculei

Cum decurge, de fapt, anchetarea lui Gheorghe Dincă: „Nu a indicat el locul unde să fie săpat”
Avocatul Tonel Pop

Nu trebuie să excludem din vedere faptul că aceste investigații sunt realizate tot de niște oameni, care, în aproape orice situație, își folosesc propriile mâini și se aventurează în diverse locuri care pot părea suspecte. Canicula poate îngreuna cercetările, mai ales că operatorii trebuie să poarte costume speciale, ca să nu altereze probele. Tonel Pop spune că niciunii dintre ei nu prea lucrează în condiții prea umane, din cauză că Internele nu le asigură un minimum de confort.

Să ne înțelegem: nu este vorba de vreo pretenție de lux, dar cu cât anchetatorii lucrează în condiții mai grele, cu apă și alimente insuficiente sau lipsa zonelor de repaus, e omenește să fii mai predispus greșelilor.

De asemenea, avocatul a atras atenția că în curtea lui Gheorghe Dincă nu este o groapă de gunoi, care să te ducă cu gândul la resturi menajere. Este mai degrabă vorba de o groapă de deșeuri. Tot felul de obiecte metalice, grele, depozitate sau aruncate la întâmplare pe acel teren. E curios cum de nu nu s-au încumetat prea mulți să-i fure fierătaniile, mai ales că acestea nu scapă niciodată din vederea celor care se ocupă de colectarea fiarelor vechi.

Nu Gheorghe Dincă este cel care indică locurile unde să se facă săpături

Avocatul Tonel Pop mai spune că nu Dincă este cel care le indică anchetatorilor unde să sape și să caute. El doar oferă niște indicii, mai mult vagi, iar polițiștii trebuie să caute acul în carul cu fân. Cam la asta se rezumă „colaborarea lui”. În plus, el stă la umbră, pentru că legea îi dă dreptul să nu fie prea stresat, mai ales că încă e suspect, fiind doar cercetat.

„Nu avem alte probe de ADN nici în ceea ce o privește pe Alexandra, nici în ceea ce o privește pe Luiza. S-a săpat acolo pentru că aveam date și indicii pentru că acolo s-ar putea afla ceva, deoarece crescuse vegetație în zonă, erau niște pietroaie suspecte. Nu a indicat el locul unde să fie săpat. Nici măcar nu este în curtea casei sale, ci în zona corturilor amplasate de anchetatori. Am avut surpriza ca acolo, în momentul când s-a săpat să fie descoperite foarte multe deșeuri. Era o groapă de deșeur, de plasticuri, cârpe, spărturi de asfalt pe care le-a adunat de undeva și le-a adus acolo, unele chiar proaspete. Orice om venit acolo, se închină și se minunează de ceea ce găsește acolo”, a declarat Tonel Pop pentru Antena 3.

Vezi și aici cum au folosit anchetatorii un scanner special pentru a identifica locurile suspecte

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe