Usturoiul este, fără dar și poate, unul dintre cele mai comune ingrediente din bucătăria românească. Îl adăugăm la nenumărate rețete, deoarece oferă multă savoare mâncărurilor. În plus, usturoiul este și plin de proprietăți. Însă, decojirea lui ne poate da multe bătăi de cap, nu numai din cauza dimensiunii lui, ci și din cauza mirosului pe care îl lasă pe mâini. Din fericire, există un truc genial care îți va permite să ai usturoiul decojit în doar câteva minute. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie și nu te pricepi prea bine la decojit usturoiul sau nu vrei să pierzi mult timp, există acest truc uluitor. Tot ce ai nevoie este puțină apă fierbinte.
Mai întâi de toate, ia căpățâna de usturoi și separă cățeii. Mai departe, umple un bol cu apă fierbinte și pune cățeii de usturoi în el. Următorul pas este să lași usturoiul să stea în apa fierbinte timp de cel puțin zece minute.
După ce a expirat timpul, tot ce trebuie să faci este să scoți usturoiul din apă și să îndepărtezi pielițele. Nu ai nevoie de un cuțit. Vei vedea cum le poți decoji cu degetele, deoarece coaja se desprinde singură. În plus, nu te vei mai trezi cu mâinile pline de miros de usturoi.
Citește și Baghete cu usturoi şi brânză la cuptor. Reţeta asta te salvează când ai musafiri!
După ce ai gătit un preparat delicios, este posibil totuși ca mirosul de usturoi să rămână pe mâini. Din fericire însă, există mai multe soluții care te vor ajuta să scapi de el cât ai clipi.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]De exemplu, poți să te speli pe mâini cu lămâie sau cu oțet alb. De asemenea, poți să îți freci degetele cu câteva frunze de pătrunjel sau mentă.
O altă soluție ar fi să aplici puțină pastă de dinți între degete și să o lași să acționeze timp de câteva minute înainte de a clăti. Toate metodele funcționează la fel de bine!
Citește și Cât usturoi se pune pentru cel mai bun mujdei. Secretul unui bucătar renumit în România!