Cum cureţi rapid şi eficient obiectele din inox cu bicarbonat. Trucul ştiut doar de gospodinele adevărate

Ana Anitoiu 18.05.2021, 08:55
Cum cureţi rapid şi eficient obiectele din inox cu bicarbonat. Trucul ştiut doar de gospodinele adevărate

Obiectele din inox pot fi curățate rapid și eficient cu o soluție obținută din bicarbonat de sodiu și încă un ingredient ieftin, ce există în aproape orice casă. Un truc știut doar de gospodinele adevărate face ca petele să dispară imediat și fără să fie nevoie de vreun efort.

Cum cureţi rapid şi eficient obiectele din inox cu bicarbonat

Obiectele de inox – fie ele vasele preferate sau bateriile de la bucătărie și de la baie ori bara de la duș, pot arăta din nou ca noi, cu un truc simplu. Pentru ca acestea să rămână fără pete și să strălucească se amestecă două ingrediente.

Mai exact, se formează o pastă dintr-o cană de bicarbonat de sodiu și oțet. Apoi, aceasta se aplică pe obiectele de inox ce au nevoie de curățare. Se lasă puțin să acționeze, după care se îndepărtează ușor, fără frecare.

Cum cureti rapid si eficient obiectele din inox cu bicarbonat. Trucul stiut doar de gospodinele adevarate
Bicarbonat de sodiu

Trucuri de curățenie cu bicarbonat de sodiu

Și mai simplu și mai rapid decât atât, pentru curățarea accesoriilor din inox de la baie se poate folosi o lavetă umedă cu puțin bicarbonat de sodiu și câteva picături de oțet alb. Strălucirea nu va întârzia să apară.

Altfel, și pentru oale și tigăi există o altă variantă simplă de curățare cu bicarbonat de sodiu. Tot ce e de făcut este ca acest ingredient să fie amestecat cu detergentul de vase. În acest fel, grăsimile vor fi eliminate cu ușurință. În plus, un bol mic cu bicarbonat pus în frigider va îndepărta mirosul neplăcut, la fel ca în cazul unui coș de gunoi spălat cu apă și câteva lingurițe din acest praf.

Cum pot fi curățate covoarele și îndepărtate depunerile din scurgere cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate posibile întrebuințări. Atunci când vine vorba despre curățenie, ingredientul se poate dovedi un aliat și pentru îndepărtarea petelor de pe covoare. Tot ce trebuie făcut este să se umezească zonele pătate și să se presare praful deasupra. Apoi, se freacă cu o perie, până când petele dispar.

Depunerile din scurgere pot fi atacate tot cu bicarbonat de sodiu – o soluție mult mai ieftină decât cele speciale din comerț. Se toarnă ingredientul în scurgere seara, chiar înainte de culcare, și se lasă să acționeze peste noapte. Apoi, dimineața, se pornește cât mai puternic jetul de apă.

Bicarbonatul de sodiu, armă împotriva gândacilor

Totodată, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit împotriva gândacilor. Pentru a avea efectul dorit – acela de a ține insectele la distanță – tot ce trebuie făcut este să fie amestecată o lingură cu zahăr cu una cu bicarbonat.

Pentru o curățare eficientă a jucăriilor, se amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu în patru litri de apă. Apoi, se scufundă jucăriile și se lasă așa pe timpul nopții. A doua zi, acestea se scot și se lasă la uscat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...