Cum cureți pomii fructiferi pentru a da roade. Trucul care îi scapă și de boli VIDEO

Badea Violeta 15.03.2023, 08:32
Cum cureți pomii fructiferi pentru a da roade. Trucul care îi scapă și de boli VIDEO

În această perioadă a anului, pomicultorii se pregătesc de curățarea pomilor fructiferi. Dacă ești unul dintre cei care dețin o livadă, atunci știi deja că această sarcină este obligatorie. Ține cont de aceste sfaturi și cu siguranță vei avea parte de roade dulci. Vezi cum scapi pomii fructiferi de boli!

Curățarea pomilor fructiferi. Sfaturi pentru pomicultori

Cei mai mulți dintre noi iubesc copacii, deoarece au o frumusețe aparte și semnifică sentimentul de pace. Totodată, ei ne oferă umbră în zilele toride de vară. În plus, absorb poluarea atmosferică, ne protejează de zgomot, ne oferă intimitate, iar dacă sunt bine îngrijiți, cresc valoarea proprietății.

Și nu numai că servesc ca elemente decorative în grădina noastră, dar ne oferă și satisfacția personală de a obține o recoltă bogată. Însă, pentru ca pomii fructiferi să se dezvolte corect, aceștia trebuie să fie bine îngrijiți. Tocmai din acest motiv, noi îți vom oferi câteva sfaturi utile. Vezi cum se curăță pomii fructiferi, pas cu pas:

Sfaturi pentru curatarea pomilor fructiferi
Sfaturi pentru curatarea pomilor fructiferi

1. Tăierile sanitare

Înlătură ramurile vătămate sau bolnave. De asemenea, elimină fructele rămase pe pom, deoarece ele sunt purătoare de dăunători și boli. La final, dezinfectează instrumentele.

2. Fă tăieri corecte

La ramurile orizontale trebuie să tai ușor sub punct. Așa vei evita acumularea de apă. În schimb, la tăierile de trecere trebuie să tai aproximativ 1,5 – 2 cm. Așa vei asigura o bună dezvoltare a noii ramuri și vei evita bolile.

3. Asigură aerisirea și pătrunderea luminii în mijlocul pomului

Dacă ramurile pomului sunt mai rare, atunci mugurii vor primi mai multă lumină. Acest lucru va duce la dezvoltarea fructelor. De asemenea, nu se vor dezvolta bolile. Elimină ramurile scurte și subțiri care, de obicei, nu rodesc.

Citește și Cât bicarbonat de sodiu trebuie să folosești când uzi florile. Secretul grădinarilor de soi!

4. Tăierile cu transfer de creștere spre verticală pe ramurile orientate favorabil

În general, pomii tind să crească orizontal. Tocmai din acest motiv, este recomandat să faci tăierile spre verticală. Tăierea se face la aproximativ 2 cm de la ramura cu transfer.

5. Adu roada cât mai aproape de axul principal

Trebuie să asiguri un echilibru de ramuri. În timp, unele se vor rupe, în special din cauza vijeliilor.

Mai multe sfaturi găsești în filmulețul de mai jos:

Citește și Cum obții o recoltă bună de roșii timpurii. Sfatul specialistului e aur pentru grădina ta!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...