Cum cureți perdelele fără să le dai jos de la fereastră. Obiectul banal la care nu te-ai fi gândit e folosit de gospodinele comode

Ioana Bucur 01.10.2022, 10:47
Cum cureți perdelele fără să le dai jos de la fereastră. Obiectul banal la care nu te-ai fi gândit e folosit de gospodinele comode

Puse la granița dintre interiorul locuinței și mediul exterior, sunt un magnet pentru praf și, dacă nu sunt spălate în mod regulat, pot deveni chiar sursa unui miros neplăcut în camere, de care nu putem scăpa oricât de mult am aerisi. Află cum poți să cureți perdelele fără să le dai jos de la fereastră. Acest truc simplu este asul din mâneca gospodinelor care caută mereu cele mai simple metode de a rezolva treburile casei.

Învață cum cureți perdelele fără să le dai jos de la fereastră

Știm prea bine ce bătăi de cap vin la pachet cu spălatul perdelelor din casă. Trebuie date jos, puse la mașina de spălat, călcate și apoi montate la loc. Vorbim despre un proces ce ajunge să dureze ore întregi și care nu poate fi „executat” de o singură persoană.

Cu toate astea, cine și-ar putea imagina un apartament sau o casă fără perdele la geamuri? Dacă nu sunt îngrijite în mod corespunzător se vor transforma într-un magnet pentru praf și sursa unui miros neplăcut în camere. Gospodinele care sunt mereu în căutarea unor trucuri ce să le scutească de cât mai multe bătăi de cap au descoperit cum cureți perdelele fără să le dai jos de la fereastră.

De fapt, acest truc este un dispozitiv de mare ajutor. Dacă folosești în mod regulat un aparat de curățat cu aburi, vei observa că acesta va reuși să scoată și să dizolve moleculele de praf și murdărie din țesătură. Atenție, însă, acesta nu poate fi folosit în cazul draperiilor din catifea sau cele din materiale delicate.

Cum cureti perdelele fara sa le dai jos de la fereastra. Obiectul banal la care nu te-ai fi gandit e folosit de gospodinele comode

Aspiratorul, un alt ajutor de nădejde

Dacă nu vrei să investești într-un aparat de curățat cu aburi, poți folosi și un alt obiect banal, ce nu lipsește din nicio locuință – aspiratorul, dacă are un accesoriu special pentru astfel de suprafețe. Setează-l la putere minimă, astfel încât să nu tragă perdeaua în țeavă.

Totuși, chiar dacă aceste trucuri te vor ajuta să elimini o mare parte din praf, asta nu înseamnă că nu trebuie puse la spălat niciodată. Înainte de a face asta, este foarte important să citim cu atenție instrucțiunile imprimate pe etichetă. Culoarea și materialul din care sunt făcute vor cere condiții speciale.

Astfel, pentru cele din tul se va alege un program cu apă rece, iar în momentul în care le călcăm, fierul trebuie să fie abia călduț. Perdelele din catifea se spală la programul pentru rufe delicate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...