Cum cureți fierul de călcat cu un truc genial. Durează doar trei minute, toate gospodinele trebuie să-l știe

Ana Anitoiu 28.09.2021, 19:50
Cum cureți fierul de călcat cu un truc genial. Durează doar trei minute, toate gospodinele trebuie să-l știe

Fierul de călcat se poate curăța cu un truc foarte simplu, folosind un ingredient foarte ieftin și ușor de obținut. Aplicarea lui durează doar trei minute, iar rezultatul este excelent și poate salva aparatul ce altfel ar ajunge să fie înlocuit.

Trucul genial cu care poți curăța fierul de călcat

În timp, fierul de călcat poate fi încărcat de calcar sau rugină, astfel că necesită curățare, ca să nu lase urme pe haine. Ingredientul ce poate rezolva problema este unul surprinzător, pe care nu multe persoane l-ar putea ghici.

Mai exact, supozitoarele de paracetamol pot salva fierul de călcat. Această variantă este extrem de ieftină, în contextul în care un pachet costă între 8 și 10 lei.

Se procedează ușor. Mai întâi, se lasă fierul de călcat să se înfierbânte, se ia un supozitor de paracetamol cu o pensetă și se freacă de părțile afectate de rugină, după care se folosește o cârpă pentru a îndepărta urmele. Astfel, aparatul va arăta și va funcționa perfect.

Cum cureti fierul de calcat cu un truc genial. Dureaza doar trei minute, toate gospodinele trebuie sa-l stie
O persoana folosind un fier de calcat

Alte trucuri prin care poate fi curățat fierul de călcat

Un alt truc pentru curățarea fierului de călcat este și mai ieftin, deoarece ca să fie aplicat este nevoie doar de puțină sare și de masa de călcat.

Modul de lucru este următorul: Se presară sarea peste un prosop de hârtie și se încinge fierul de călcat foarte bine. Apoi, se pune aparatul peste sare și se mișcă în câteva direcții până când dispar petele de pe el.

Prosopul de hârtie poate fi înlocuit cu un ziar, hârtie pergament sau folie de aluminiu, în funcție de severitatea reziduurilor.

Totuși, atenție! La această metodă este posibil ca în locul petelor să rămână urme decolorate. Însă, va dispărea riscul de a fi pătate hainele.

Cum poate fi curățat de calcar fierul de călcat

Încă un truc extrem de util pentru curățarea fierului de călcat, în cazul în care acesta este afectat de calcar, implică folosirea oțetului. Astfel, acest ingredient simplu, ce se găsește în aproape orice casă, poate duce la economisirea unor bani ce altfel ar fi cheltuiți pe produse împotriva calcarului.

Este nevoie doar să se toarne oțet în rezervorul fierului de călcat. Apoi, se setează aparatul la temperatura maximă și se apasă pe butonul de aburi pentru aproximativ 5 sau 10 minute, până când se evaporă tot oțetul. În final, se repetă procedura, dar de această dată folosind doar apă. Vezi AICI de ce este bine să folosești oțet la spălarea hainelor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...