Cum cureţi cel mai repede vinetele coapte. Metoda e garantată, scuteşte mult timp

Badea Violeta 08.06.2022, 09:45
Cum cureţi cel mai repede vinetele coapte. Metoda e garantată, scuteşte mult timp

Vinetele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai apreciate și gustoase legume. Fie că dorești să faci o salată, fie că preferi să pregătești o zacuscă delicioasă, vinetele coapte trebuie mai întâi curățate de coajă. Cum procedezi? Ei bine, noi îți dezvăluim un truc genial care te va ajuta să cureți vinetele cât ai clipi. Iată cea mai simplă metodă!

Cea mai simplă metodă de a curăța vinetele de coajă

Vinetele sunt printre legumele preferate ale românilor și nu numai. Acestea sunt extrem de gustoase, iar avantajul este că sunt și versatile. Le poți prăji, le poți adăuga în diferite mâncăruri sau le poți coace. Preferi ultima variantă? Ei bine, curățarea lor de coajă este posibil să-ți dea câteva bătăi de cap.

Până și cele mai pricepute gospodine fug când vine vorba de acest lucru. Totuși, află că există un truc incredibil care îți va face viața mult mai ușoară.

Tot ceea ce trebuie să faci este să pui vinetele coapte într-o pungă ermetică și să o lași deoparte circa 10 minute. În tot acest timp, condensul format în interior va acționa asupra legumelor și va înmuia coaja, care se va îndepărta foarte simplu și rapid.

Cum se curata corect vinetele
 Cum se curata corect vinetele

Cât timp se țin la scurs vinetele după coacere

Nu există niciun dubiu! Salata de vinete se numără printre preferatele românilor. Aceasta merge de minune împreună cu câteva felii de roșii, astfel că se regăsește adesea pe platoul tradițional românesc.

Așa cum spuneam și mai sus, gospodinele nu sunt deloc încântate de partea în care trebuie să le curețe de coajă. Chiar și așa, există numeroase metode care te scapă și de această grijă.

Foarte important este să le alegi pe cele sănătoase. Acestea trebuie să fie destul de mari, dar ușoare, ferme, cu coajă de o culoare neagră și lucioasă. Poate că sună ciudat pentru unii, dar aceste detalii chiar pot face diferența. Și unde mai pui că vinetele crude, tari și grele sunt și extrem de amare.

După ce au fost alese cu grijă, vinetele se coc, apoi se pun pe o tavă. Acestea trebuie să stea puțin înclinate, pentru a se scurge sucul. Se lasă așa minimum o oră, apoi se pun puțin pe foc și se urmează procedura de mai sus, care ajută la curățarea lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...