EXCLUSIV

Cum au ajuns Shift și Connect-R să plece de la Asia Express. Animalul care i-a trimis direct acasă. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 03.11.2021, 17:14
Cum au ajuns Shift și Connect-R să plece de la Asia Express. Animalul care i-a trimis direct acasă. EXCLUSIV

Un cal negru a stat în calea fericirii lui Connect-R și Shift în această vară. Povestea întâlnirii dintre cei doi cântăreți români și armăsarul cu pricina va fi detaliată în seria emisiunilor din cel de-al patrulea sezon al concursului Asia Express, difuzate de Antena 1. Însă dincolo de amănunte, care mai de care mai amuzante, trebuie spus că acest ”Cal bălan”, cum l-au botezat vedetele noastre, le-a adus în cele din urmă descalificarea.

Animalul care i-a trimis acasă pe Shift și Connect-R de la Asia Express

Gabriel Mihai Istrate, alias Shift, susține că amintirea acelui cal bălan îl va urmări o perioadă de timp. ”Proba de foc pentru noi, și nu doar pentru noi, a fost acel cal negru. Trebuia să-l pregătim pentru a-l călări. Adică, trebuia să-l țesălăm, să-i punem șaua și multe altele.  Dar pentru a face toate astea, trebuia să ne apropiem de el. Adică să ne dea voie să-l atingem. Ceea ce nu prea ne-a ieșit. Cum ne apropiam de el, cum bietul cal parcă intra în trepidații. Devenea nervos, mai arunca și câte o copită după noi. Asta în timp ce intențiile noastre erau dintre cele mai pașnice, dornici să facem ceea ce ni se cerea în concurs. Însă calul cu pricina s-a dovedit a fi foarte încăpățânat!”, povestește cu mult umor cel supranumit Shift.

El spune că în ciuda tuturor încercărilor sale și ale partenerului său de echipă nu a fost chip să-l convingă pe căluț că au intenții dintre cele mai serioase. ”În cele din urmă a trebuit să ne dăm bătuți. Și în cele din urmă am fost descalificați. Un cal bălan a stat în calea fericirii noastre. Asta zic și eu o amintire de neuitat!”, arată Shift. El precizează că nu frica față de animal a fost cea care i-a împiedicat ”să rezoneze ca o veritabilă echipă”. Iar atunci când au aflat în cele din urmă și cauza comportamentului puțin nefiresc al animalului s-au pus pe râs.

Animalul care i-a trimis acasa pe Shift si Connect-R de la Asia Express
Animalul care i-a trimis acasa pe Shift si Connect-R de la Asia Express

”Te speli mai rar, dar te parfumezi mai des”

Asia Express e genul de emisiune în care nu ai la dispoziție o serie de lucruri cu care altfel suntem foarte obișnuiți. Iar unul dintre aceste lucruri este apa. Acolo lucrurile funcționează în baza dictonului nostru local, te speli mai rar, dar te parfumezi mai des. Uneori din belșug! Iar bietul cal percepa altfel decât noi mirosurile. Așa că ne învățase probabil mirosurile, iar cu chestia nu a reușit să se împace!”, se amuză și azi pe acest subiect Shift.

În ciuda eșecului înregistrat în proba ”calului bălan” și a inevitabilei descalificări, Shit spune că impresia sa generală despre cele trăite în Turcia nu s-a schimbat: ”Din capul locului spun că experiența unei asemenea emisiuni e unică. O doresc oricui. Ea te ajută să te descoperi. Sau dacă crezi că ai trecut de faza asta, să te redescoperi! Pentru mine a fost ceva incredibil. Acolo, în perioada filmărilor, am realizat că tot ce e material are importanța sa, dar că ceea ce contează cu adevărat e ceea ce ai în suflet. Acolo e cheia!”, adaugă același Shift.

Melodie inspirată din aventura trăită

Remarcat pe piața muzicala românească și devenind repede un îndrăgit artist de la noi, Shift, 38 de ani, e originar din Galați și se numără printre artiștii care au pus bazele trupei Ilogic, în 1998. În anul 2008, Shift a decis să mizeze pe o carieră solo.

Astfel, sub pseudonimul Kreuzet, a lansat piesa „Prea devreme”, tot atunci producând integral și primul său album „Acelash – E bine rău”. Acum lucrează la cel de-al patrulea din cariera solo, iar recent a lansat o melodie, împreună cu Connect-R, intitulată ”Plec departe”, inspirată chiar din aventura comună trăită pe ”Drumul Împăraților”.

Urmăriți Impact.ro și pe