Patru tineri au fost trimiși în judecată de DIICOT, sub acuzațiile de înșelăciune. Trei dintre aceștia sunt frați și cu toții au crescut în centre de plasament, însă în perioada 2015-2016 s-au decis să scape de sărăcie, așa că au început să facă lucruri ilegale. Cei patru au creat conturi false pe Facebook folosindu-se de imaginea Andreei Marin și a lui Teo Trandafir. Metoda era una simplă, dar s-a dovedit a fi bănoasă pentru ei.
Cei patru se foloseau de conturile de Facebook deschise pe numele celor două vedete și abordau diferite persoane cărora le prezenta niște cazuri umanitare. Fiecare era liber să ajute așa cum putea. Și s-au găsit destui care să pună umărul la campaniile umanitare ale așa-ziselor vedete.
Nu mai puțin de 273 de persoane au răspuns afirmativ la apelul care ar fi venit de la cele două vedete și au contribuit fiecare cu ce sume au putut, astfel încât cei patru escroci au primit într-un an de zile suma de 35 de mii de dolari. Banii s-au împărțit între ei, iar liderul pe-atunci în vârstă de 22 de ani a recunoscut în fața procurorilor că și-a cumpărat mâncare, haine, telefoane, laptopuri și chiar și o mașină.
Viața a fost frumoasă timp de aproximativ un an, până au intrat procurorii pe fir. Astfel, cei patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani au ajuns în arest, unde au explicat procurorilor fiecare ce rol a avut și cum s-au desfășurat mai exact escrocheriile.
Andreea Marin și Teo Trandafir au fost chemate și ele la Parchet, unde au oferit declarații în ancheta DIICOT. Teo Trandafir a ales să aibă calitatea de parte vătămată în dosar, în timp ce Andreea Marin a dat doar declarații ca persoane vătămată, dar a rămas în dosar doar în calitatea de martor.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Potrivit DIICOT, „inculpații au creat, fără drept, în rețeaua electronică Facebook conturi fictive pe numele vedetelor TV, postând fotografii reale ale acestora, alături de informații personale (reale sau fabricate) care prin natura lor au cauzat prejudicii morale și de integritate, afectând imaginea și credibilitatea vedetelor în fața publicului, public care în prezent se poate manifesta neîncrezător în cazul derulării unor campanii umanitare autentice pe care acestea le-ar putea organiza”.
Dintre cele 273 de persoane păcălite de cei patru tineri, doar 80 au mai rămas în dosar, ceilalți renunțând să mai depună plângere împotriva lor. Acum, cei patru vor fi judecați pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals informatic în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.