Cum au ajuns 15 elevi să fie nerepartizați la liceu. Toți au media de admitere peste 9

Andra Daoud 14.07.2022, 12:47
Cum au ajuns 15 elevi să fie nerepartizați la liceu. Toți au media de admitere peste 9

Rezultatele admiterii la liceu au fost afișate astăzi, însă nu toți absolvenții de gimnaziu au prins un loc la liceu. În urma afișării rezultatelor, 6.852 de elevi au rămas nerepartizați, iar 15 dintre aceștia au medii de admitere mai mari de 9. Cum a fost posibil și ce se va întâmpla cu acești elevi.

15 elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizați la liceu

Ministerul Educației a afișat joi, 14 iulie, rezultatele centralizate ale admiterii la liceu. După Evaluarea Națională, elevii au depus un dosar de admitere la liceu, optând pentru anumite instituții de învățământ și anumite specilizări, în ordinea preferințelor. Repartizarea s-a făcut în sistem informatic, iar rezultatele au fost publicate astăzi, atât online, cât și la avizierele liceelor.

Ministerul Educației a transmis că 94,13% dintre elevi, adică 110.035, au fost repartizați deja la licee. Numărul elevilor rămași nerepartizați este de 6.852, iar 15 dintre aceștia au avut medii de admitere peste 9. Nouă dintre ei sunt din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. Potrivit informațiilor Ministerului, doi dintre ei au obținut nota 10 la matematică la Evaluarea Națională.

Cum au ajuns 15 elevi sa fie nerepartizati la liceu. Toti au media de admitere peste 9
Rezultatele admiterii la liceu au fost afisate atat online, cat si la avizierele liceelor

Ce se întâmplă în cazul acestor elevi

Procedura prevede că, elevii care au rămas nerepartizați la liceu în prima sesiune pot opta pentru un loc la liceu în sesiunea a doua, însă vor putea candida numai pentru locurile rămase libere. În cazul în care candidații nu au prins loc la niciuna dintre opțiunile exprimate de ei în fișa de înscriere, ei au rămas nerepartizați în această sesiune de admitere.

Atunci când au completat fișa cu opțiuni, elevii au trecut, cel mai probabil, prea puține opțiuni și nu au prins un loc la niciuna dintre cele bifate, din cauză că au avut medii mai mici decât ultima medie de admitere la profilul și liceul respectiv. Tocmai din acest motiv, elevii ar fi trebuit să bifeze cât mai multe opțiuni pe fișa de înscriere, pentru a se asigura că sunt admiși la liceu, chiar dacă nu la cel la care și-ar fi dorit cel mai mult să ajungă.

Aceeași situație s-a manifestat și în anii trecuți, din același motiv: elevii au completat prea puține opțiuni, convinși fiind că vor intra la liceul și la profilul pentru care au optat. Au fost cazuri când elevi cu medii chiar de peste 9,50 au rămas nerepartizați în urma primei etape de admitere. Aceștia au putut opta pentru un loc la liceu în cea de-a doua sesiune de admitere.

Pentru un BestRucsac personalizat cu eroul preferat al copilului tău, pe bestmag.ro foloseste codul „playtech” și beneficiezi de o reducere de 5% la orice model de rucsac sau troller.

Urmăriți Impact.ro și pe