Cum au achitat nota de plată doi tineri la Mamaia. Ospătarul a fost șocat

Dumitrică Roxana 04.08.2022, 18:02
Cum au achitat nota de plată doi tineri la Mamaia. Ospătarul a fost șocat

S-a tot vorbit, în ultima perioadă, despre litoralul românesc, în special stațiunea Mamaia, și prețurile exorbitante de la hoteluri și restaurante. Deși părea că turiștii s-au speriat, iată că luna august a început cu noroc, iar plajele au început, din nou, să fie arhipline. Dar și localurile… Cei cu dare de mână nu se uită la bani, atunci când vine nota de plată, alții se scotocesc în buzunare până la ultimul bănuț pentru a-și plăti consumația.

Cât costă o porție de mici în stațiunea Mamaia

Doi turişti aflaţi la Mamaia au decis să protesteze faţă de preţurile exorbitante cu care sunt vândute cele mai banale produse, aşa încât au ales să achite nota de plată în valoare de 45 de lei cu monede.

Cei doi au lăsat o bancnotă de 20 de lei, una de 10 lei, iar restul de 1 leu, 5 bani, 10 bani și 50 de bani. Ospătarul, puțin șocat, a acceptat mărunțișul, pentru că nu avea încotro, mai ales că o parte din bani îi reveneau sub forma de bacșiș.

Rețeta de mici preferată de Radu Anton Roman. Ingredientul special folosit de celebrul bucătar de la PRO TV

Un mic costă 8 lei, adică 32 de lei o porție de patru bucăți. Dacă mai adaugi şi o porţie de cartofi, între 10 şi 15 lei, plus muştarul aferent (2 lei) și o bere, ajungi lejer la 50 de lei porția de mici cu bere. Iar dacă mai adăugăm și bacșișul de 10%, la o nota de 55 de lei, mică plăcere estivală costă cel puţin 60 de lei.

Plata cu monede, o formă de protest

Am mai întâlnit astfel de situații la benzinăriile din țară și din Constanța, șoferii achitând plinul cu monede, în semn de protest față de scumpirile majore la carburanți. Chiar și la bănci au existat situații în care creditorii și-au plătit ratele cu monede de 10 bani și 50 de bani, nemulțumiți că le-au crescut ratele.

Acum câteva luni, Trei tineri din Bacău au alimentat la o stație peco a unei firme rusești, apoi au mers să plătească. Când au ajuns, însă, în fața angajaților, aceștia au pus pe masă trei găleți pline cu monede, în semn de protest.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe