FOTO EXCLUSIV

Cum arată taxiul pentru persoanele cu dizabilități, în București. Cine l-a pus la dispoziția oamenilor

Iancu Andreea, Diana Dumitrache 30.03.2021, 14:45

O idee admirabilă s-a materializat pentru a veni în sprijinul celor mai puțin norocoși dintre noi. Astfel, a apărut în București taxiul pentru persoanele cu dizabilități. Două companii importante din România au lansat acest proiect, punând la dispoziția celor aflați în această situație o modalitate nouă de mobilitate.

Cum arată taxiul pentru persoanele cu dizabilități

Numai în București, peste 60.000 de persoane se confruntă cu un handicap locomotor și necesită asistență pentru a se putea deplasa. De asemenea, aceste persoane au nevoie de spații speciale pentru nevoile lor, fapt care, în general în România, nu se aplică. Totuși, o inițiativă recentă a două companii importante din țară își dorește să mai atenueze din lipsa de atenție acordată până acum persoanelor cu probleme locomotorii. Astfel, a luat naștere taxiul pentru persoanele cu dizabilități, cunoscut sub numele de Mobilitaxi.

Noul mijloc de transport ar putea fi extrem de util pentru cei care se confruntă de o bună perioadă cu lipsa condițiilor pentru mai multă mobilitate. Deși până în prezent acești oameni cu dizabilități au reprezentat doar un număr într-o statistică, ei pot să își găsească un loc în societate, fără a mai resimți imposibilitatea de a se deplasa la fel ca oamenii obișnuiți drept un impediment. Cei care sunt nevoiți să își trăiască viața într-un scaun rulant îi au ca parteneri pe Kaufland România și Electrica Furnizare, cele două companii care au făcut efortul de a adopta câte o mașină echipată special, pentru a reda mobilitatea celor care nu o au. Reporterii impact.ro au surprins taxiul pentru persoanele cu dizabilități în trafic, în Capitală.

Taxiul pentru persoanele cu dizabilități, în București
Taxiul pentru persoanele cu dizabilități, în București

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de acest serviciu

Viața într-un scaun cu rotile poate fi dificilă, în special atunci când nu există mijloacele necesare pentru a te apropia de una trăită normal. În ciuda faptului că se deplasează într-un scaun rulant, persoanele cu dizabilități au nevoie de amenajări speciale pentru a fi aproape la fel de mobili precum aceia care nu suferă din cauza acestei probleme. Serviciul Mobilitaxi oferă astfel șansa celor care sunt nevoiți să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant, celor care au un certificat de încadrare în grad de handicap, care însă nu sunt instituționalizați într-un centru rezidențial public.

Dacă te numeri printre cei care ar putea beneficia de un astfel de serviciu, poți apela la informațiile disponibile pe pagina de Facebook – Mobilitaxi sau la numărul de telefon (0757) 378 278, de Luni până Vineri, de la 9:00 la 17:00. De asemenea, poți face o programare online chiar pe site-ul mobilitaxi.ro.