Cum arată satul Romania din SUA. Secretul americanilor care locuiesc acum acolo

Iancu Andreea, Ana Ionescu 25.10.2021, 20:35
Cum arată satul Romania din SUA. Secretul americanilor care locuiesc acum acolo

Lumea care ne înconjoară nu ezită să ne uimească. Deși pare incredibil, în SUA există satul Romania, o localitate care poartă numele țării noastre. Se pare că denumirea acestei regiuni din America este strâns legată de un secret pe care puțini îl cunosc. Imaginile dezvăluie cum arată localitatea din Statele Unite ale Americii.

Cum arată satul Romania din SUA și ce secret ascunde

O mulțime de localități din lume au nume românești sau denumiri pe care le poți asocia cu ușurință cu țara noastră. Cu toate acestea, puțini cunosc faptul că în SUA există satul Romania, o localitate cu o istorie îndelungată și localnici care au un punct comun cu locuitorii din mediul rural de la noi. Satul american ascunde însă un secret cunoscut de puțini. Chiar dacă pare incredibil, localitatea Romania din SUA este un sat fantomă, având în prezent aproximativ 20 de locuitori.

Acesta se regăsește în zona de nord-est a Statelor Unite ale Americii, pe dealurile Pennsylvania din arondismentul Meyersdale, din regiunea Somerset. Cătunul îndepărtat, numit după țara noastră, are o istorie de 140 de ani. Din păcate, din cauza crizei demografice, doar 20 de persoane mai trăiesc în prezent aici. Deși mulți s-ar fi așteptat la un peisaj pitoresc, satul nu este deloc atrăgător, având o mulțime de case pustii, prăfuite și care adăpostesc obiectele personale ale proprietarilor.

Cum arată satul România din SUA
Satul România din Statele Unite ale Americii

Ritualuri și întâmplări misterioase

În 1885 lua naștere localitatea Romania din SUA, care constituia un sat preocupat de exploatările miniere din regiune. Fondatorul acestuia a fost Philip Roman, el fiind cel care a dat denumirea localității. Înainte de exod, satul aduna aproximativ 100 de locuitori, însă mulți dintre ei au ales să plece în orașe mai dezvoltate în căutare de locuri de muncă.

Cei rămași în acest peisaj auster, cresc vite, găini și cai pentru a putea supraviețui. Cu toate acestea, multe dintre case se află în paragină și au fost părăsite de cei care nu au mai dorit să locuiască în regiune. Locuitorii rămași sunt extrem de în vârstă, dezvăluind că, de-a lungul timpului, au existat tot felul de ritualuri și vrăjitorii ciudate, precum sinucideri sau incendii misterioase.

Comunitatea română din Statele Unite ale Americii

Românii au reușit să cucerească o mulțime de teritorii ale lumii, în căutarea unei vieți mai bune față de cea de acasă. În ceea ce privește comunitatea română din Statele Unite ale Americii, grupul este unul de dimensiuni medii. Potrivit recensământului american din 2000/2001, 367.000 de americani și-au declarat originea română. Cei mai mulți dintre aceștia se găsesc în New York, California și Midwest. În topul primelor orașe de reședință în care trăiesc românii sunt New York, Los Angeles, Chicago și Detroit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...