Cum arată prăjitura Ochii lui Petre Roman. Tot mai multe gospodine au început să o servească la desert

Anca Manolica 03.02.2023, 20:07
Cum arată prăjitura Ochii lui Petre Roman. Tot mai multe gospodine au început să o servească la desert

Dacă și tu ești fan deserturi și îți place să încerci cât mai multe rețete noi, ei bine, venim în ajutorul tău cu una care are un nume cel puțin inedit: „Ochii lui Petre Roman”. Iată cum se prepară aceasta. Tot mai multe gospodine au început să o servească la desert.

Rețetă Ochii lui Petre Roman

Oricât de gustos și sățios ar fi prânzul sau cina, oricând este loc și pentru un desert. Iar când vine vorba de creativitate în bucătărie, românii nu se dau în lături de la nimic. Așa s-a născut și prăjitura numită Ochii lui Petre Roman, un adevărat deliciu pe care ar trebui neapărat să îl încerci.

Ingrediente blat de cacao:

  • 8 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 lg făină
  • 1 praf copt
  • sare
  • 1 zahăr vanilat

Mod de preparare: 

Primul pas este pornirea cuptorului pentru a se încălzi. În acest timp, se separă ouăle, iar primul care se bate este albușul, cu un praf de sare, până devine spumă și apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat.

Apoi, se pun în ordine gălbenușul, făina cu praful de copt, cacaoa şi se amestecă bine cu o spatulă, de sus în jos. După ce este gata, se pregătește tava peste care se pune hârtia de copt și se toarnă blatul, lăsându-l la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit. Când s-a răcit, se taie în două.

Ingrediente foi albe

  • 8 ouă
  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr
  • 1 praf copt
  • 1 zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare:

Acesta se face ca fel ca cel de cacao, doar că aluatul se împarte în 3 şi se întinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tăvii, obținând astfel 3 foi. Important este ca, atunci când se scot din cuptor, să se răstoarne pe câte un prosop ud şi să se facă ca o ruladă.

Prăjitura Ochii lui Petre Roman / foto: petitchef.ro
Prăjitura Ochii lui Petre Roman / foto: petitchef.ro

Ingrediente cremă de vanilie

  • 0.7 l de lapte
  • 7 linguri de zahăr
  • 3 zahăr vanilat
  • 7 linguri de făină
  • 5 ouă
  • sare
  • 200 g de unt

Mod de preparare:

Se începe cu laptele, din care se oprește o cană, iar restul se pune la foc, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute şi se amestecă încontinuu, pentru a nu se prinde.

În cana cu lapte oprită se dizolvă făina, fără a face cocoloaşe, după care se toarnă încet peste compoziţia de mai sus, amestecând continuu. Va fi gata în momentul în care va arăta ca o smântână groasă. Se lasă la răcit, după care se adaugă untul mixându-se bine și apoi se bagă la frigider.

Ingrediente cremă de cacao

  • 0.3 l de lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 400 g de nutela
  • 1 esență de rom
  • 1 zahăr vanilat
  • 100 g de unt
  • sare

Mod de preparare

Se prepară în același mod ca cel al cremei de vanilie, numai că după ce se răceşte se pune romul, nutela, după care untul. La final, se dă la rece.

Asamblarea

Se pune prima foaie de blat de cacao peste care se adaugă un strat cu cremă de vanilie. Se umplu foile cu cremă de cacao şi se rulează strâns. Se pun ruladele cu crema de cacao pe blatul de cacao uns cu cremă de vanilie, pe lungime, una lângă alta. Apoi, se pun restul de cremă de vanilie peste rulade şi cealaltă bucată de blat de cacao.

Ulterior, se face o glazură de ciocolată din 100 g de ciocolată şi 2 linguri de ulei, care se topesc la bain-marie. Se decorează cu nişte confetti de ciocolată, după care se dă la rece. Prăjitură se va tăia în sensul invers de aşezare a ruladelor, notează petitchef.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...