Cum arată noua declaraţie pe propria răspundere pentru restricţiile anunţate în localitățile cu incidență ridicată

Ioana Bucur 26.09.2021, 21:57
Cum arată noua declaraţie pe propria răspundere pentru restricţiile anunţate în localitățile cu incidență ridicată

Ne întoarcem la măsurile luate în cea mai grea perioadă a pandemiei. Cum arată noua declarație pe propria răspundere pentru restricțiile anunțate în localitățile cu incidență ridicată.

Noua declaraţie pe propria răspundere

Autoritățile au publicat noua declarație pe proprie răspundere pentru restricțiile anunțate în localitățile cu incidență ridicată.

În localitățile Bragadiru (cu o incidență de 7,75/1000 locuitori), Dobroești (cu o incidență de 8,91/1000 locuitori) și Mogoșoaia (cu o incidență de 8,57/1000 locuitori), este nevoie de declarația pe proprie răspundere ce permite circulația pe timp de noapte, între orele 20:00 și 05:00. Persoanele vaccinate nu au nevoie de declarație. Măsura intră în vigoare de luni dimineață, ora 10.00.

Față de raportarea de sâmbătă, alte două localități din județul Ilfov au înregistrat o rată de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori, numărul total ajungând la nouă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a adoptat, în ședința de duminică, mai multe hotărâri cu privire la alte localităţi de pe raza judeţului, în care au fost dispuse o serie de măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor COVID-19.

Noile restricii și măsuri vor intra în vigoare începând de luni, 27 septembrie, de la ora 10:00.Mai multe informații, AICI.

Cum arată noua declaraţie pe propria răspundere pentru restricţiile anunţate în localitățile cu incidență ridicată
Noua declarație pe propria răspundere

Capitala a depășit rata de infectare de 4 la mie

Autoritățile au anunțat noi restricții în București, după depășirea pragului de 4 infectări la mia de locuitori, ce vor intra în vigoare din noaptea de duminică spre luni, de la ora 00:00. Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate, în timp de sălile de fitness vor funcționa la capacitate de 50%, accesul fiind permis doar persoanelor vaccinate anti-Covid-19, testate sau care au trecut prin boală.

Restricțiile și măsurile anunțate duminică de Prefectura București:

  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, potrivit unui comunicat al Prefecturii București.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. În autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.
  • STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.
    Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.