Cum arată mormântul reginei Elisabeta a II-a. Detaliul care se observă clar în fotografia oficială

Ioana Bucur 24.09.2022, 21:21
Cum arată mormântul reginei Elisabeta a II-a. Detaliul care se observă clar în fotografia oficială

La mai puțin de o săptămână de la înmormântarea celui mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit, Palatul Buckingham a publicat prima imagine cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Un detaliu inedit și de o semnificație uriașă poate fi observat în fotografia oficială apărută în spațiul public. Capela de la Windsor va fi deschisă publicului începând de joi.

Prima imagine cu mormântul Reginei Elisabeta a II-a

Palatul Buckingham a publicat prima imagine în care apare noua piatră funerară instalată pe mormântul Reginei Elisabeta a II-a de la Windsor. Monarhul, care a stat pe tronul Regatului Unit mai bine de șapte decenii, a fost înmormântată alături de soțul, părinții și sora sa.

Numele ei este inscripționat pe placa de marmură belgiană neagră, cu litere aurii, alături de numele Reginei Mamă, ducelui de Edinburgh – care a murit în 2021, la vârsta de 99 de ani – și al Regelui George al VI-lea.

Noua lespede înlocuiește vechea piatră funerară pe care erau trecute numele și datele nașterii și morții Regelui George al VI-lea și soției sale, Elisabeta.

Detaliul cel mai important este simbolul sculptat între cele două cupluri regale: „Garter Star” (n.r. „Ordinul Jartierei”), cel mai înalt ordin cavaleresc britanic, care a fost instituit în Anglia de către regele Eduard al III-lea.

În aceeași capelă este înmormântată și sora Reginei, Prințesa Margaret, care a murit cu doar o lună înaintea Reginei Mamă, la vârsta de 71 de ani, în 2002. Acum, familia regală Windsor este reunită pentru eternitate.

Cum arată mormântul reginei Elisabeta a II-a. Detaliul care se observă clar în fotografia oficială
Sursă foto: Facebook/The Royal Family

Publicul va putea vizita mormântul

Mormântul Reginei Elisabeta a II-a va putea fi vizitat de public începând de joi, 29 septembrie, prin achiziționarea unui bilet pentru turul castelului.

Luni, 19 septembrie, Regele Charles al III-lea a adus un omagiu mamei sale. Monarhul a așezat un bilet pe sicriul suveranei pe care scrisese „În memoria iubitoare și devotată”.

Cu doar o zi înainte de funeralii, el a transmis un mesaj către națiune:

„În ultimele zece zile, eu şi soţia mea am fost profund impresionaţi de multele mesaje de condoleanţe şi susţinere primite din această ţară şi din întreaga lume.

La Londra, Edinburgh, Hillsborough şi Cardiff am fost impresionaţi peste măsură de toţi cei care au făcut eforturi ca să vină şi să omagieze o viaţă în serviciul ţării a mamei mele dragi, regretata Regină.

Când ne pregătim să spunem adio, am vrut pur şi simplu să profit de oportunitate pentru a vă mulţumi vouă, nenumăraţii oameni care aţi reprezentat o susţinere şi o alinare pentru Familia mea şi pentru mine în aceste momente de durere”, a precizat Regele Charles.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...