FOTO EXCLUSIV

Cum arată mormântul lui Ion Dolănescu, după 12 ani de la trecerea în nefiinţă. Asta spune multe despre familie FOTO EXCLUSIV

Ioana Bucur 14.10.2021, 10:54

Câteva frunze galbene acoperă locul în care își doarme somnul veșnic unul dintre cei mai iubiți artiști ai scenei românești. Fotoreporterii redacției Impact.ro au mers să vadă cum arată mormântul lui Ion Dolănescu, după 12 ani de când și-a dat ultima suflare.

Mormântul lui Ion Dolănescu este vizitat des

Într-o zi mohorâtă de toamnă, fotoreporterii reacției Impact.ro au mers în cimitirul Bellu din București, locul în care au fost adușe pe ultimul drum personalități importante din istoria și cultura României.

Patru candele pe jumătate arse, un buchet de flori artificiale și un altul cu flori naturale, de toamnă, stau la baza crucii marelui artist. Fotografia lui Ion Dolănescu este înfășurată în culorile drapelului național, o ultimă amintire a dragostei pe care a purtat-o în suflet pentru țara în care s-a născut și pentru miile de oameni care l-au adorat. Mormântul marelui Ion Dolănescu este bine întreţinut.

Reporterii noștri au reușit să afle, de la cei care îngrijesc mormântul, că fiul regretatului artist, Ionuț Dolănescu, trece mai mereu să aprindă o lumânare tatălui său.

Cum arată mormântul lui Ion Dolănescu
Mormântul lui Ion Dolănescu

„Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau”

Ion Dolănescu a murit anul 2009, răpus de un infarct. La începutul anul 2021, Doina Belu, cea care i-a fost alături până și-a dat ultima suflare, a făcut dezvăluiri crunte despre ultimele clipe de viață ale artistului.

„Păcat că a murit singur, aproape singur. Am stat lângă el până și-a dat ultima suflare!

A fost unica voce a țării noastre! Era ceva nativ fără sa învețe note. Se băga în pat și mă suna și întreba: ”Aici cum să fac, ce să fac?”. Mai uita versuri, zicea ”aici lângă mine stai”. Îi suflam cum fac sufleorii la teatru. L-am iubit atâta, încât aș fi putut să cânt și eu, dar pe vremea aceea părinții nu le prea dădeau voie fetelor, să cânte”, a povestit femeia, pentru playtech.ro.

Doina Belu a mai spus că o doare faptul că pe 25 ianurie 2021, când interpretul ar fi împlinit 77 de ani, mai nimeni nu și-a amintit de el.

„Am atâtea amintiri, suferim acum. La comemorări e tot mai puțină lume, acum nu era nimeni la mormânt, nu s-a făcut o emisiune în memoria lui, de ziua lui, pe 25 ianuarie. Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau.

Și de nu i s-ar mai face pomeni, a dat atâta mâncare încât are și pe lumea cealaltă. Ușa era descuiată, intra cine voia și nu voia, dintre cunoștințe”, ni s-a mai confesat Doina Belu.