Cum arăta Ludovic Orban în copilărie. Imagini nemaivăzute. Amănunte neștiute despre premierul României

Andrei Cezar 01.06.2020, 16:26

Premierul României, Ludovic Orban, este în centrul unui scandal, zilele acestea, în urma pozelor apărute în spațiul public, cu el și mai mulți colegi din PNL, în timp ce fumează în interiorul clădirii Guvernului. Firea de rebel a primului ministru s-a manifestat și pe timpul când era elev, după cum chiar el a recunoscut. Puțină lume știe, însă, ce a făcut Orban înainte de a-și alege drumul în viață.

Amănunte neștiute din copilăria lui Ludovic Orban

Ludovic Orban s-a născut în 1963, la Brașov, într-o familie multietnică: tatăl maghiar, iar mama româncă. Premierul mai are un frate mai mare, pe Leonard. Deși învățătura era pe primul plan, Ludovic Orban nu a fost chiar ușă de biserică, în copilărie.

El a povestit, într-un interviu pentru Cetateanul.net, câteva dintre boacănele pe care le-a făcut în timpul copilăriei. Șeful Guvernului și-a amintit cum în clasa a VIII-a, la ora de sport, pentru că nu îi plăcea să alerge, s-a întins la soare pe salteaua de la săritura în înălțime, motiv pentru care a fost alergat de profesorul de sport cu nuiaua.

„Acolo m-a găsit profesorul și m-a întrebat ce fac, moment în care i-am spus că încălzirea cea mai bună e încălzirea de la soare. El s-a enervat, a luat o șipcă de la garduri și m-a fugărit pe tot terenul de sport. După aia, s-a dus și m-a părât la maică-mea”, a povestit Orban.

Cum arăta Ludovic Orban în copilărie. Imagini nemaivăzute. Amănunte neștiute despre premierul României
Cum arăta Ludovic Orban în copilărie. Imagini nemaivăzute. Amănunte neștiute despre premierul României

Era cât pe ce să fie tuns zero

Cea mai grea pedeapsă pentru Ludovic Orban era să fie tuns zero, iar de această pedeapsă a scăpat ca prin urechile acului de două ori.

Prima data s-a întâmplat pe când era elev în clasa a IX-a la liceul ”Andrei Șaguna” din Brașov. Obișnuia să se distreze aruncând pungi cu apă de la etaj, în curtea școlii. O dată a nimeri pe cine nu trebuia: pe șeful Junilor, o persoană foarte respectată în oraș.

Ud din cap până în picioare, bărbatul a mers la director să ceară pedepsirea vinovaților. Acesta din urmă a pornit o anchetă și i-a amenințat pe toți colegii de clasă ai lui Orban că le scade nota la purtare dacă nu spun cine a aruncat.

„Recunosc că am fost impresionat de această solidaritate și până la urmă m-am dus eu la director și am recunoscut, ca să nu sufere colegii mei din cauza scăderii mediei la purtare, care afecta media.

Directorul m-a amenințat cu exmatricularea, cu eliminarea, dar în final mi-a oferit două alternative: să mă tund zero sau să-mi scadă nota la purtare și să fac muncă în folosul comunității, adică în folosul școlii. Evident, am optat pentru varianta a doua, nu am acceptat să mă tund.

În plus, tot directorul m-a învățat să mă duc să-i cer scuze șefului Junilor, spunându-mi că, dacă respectivul nu va mai cere sancționarea mea, o va lăsa și el moartă. M-am dus la șeful Junilor și în final a fost o ocazie foartă frumoasă, deoarece totul s-a transformat într-o lecție de istorie pentru mine. Așa am aflat că Junii sunt cei care au pus bazele Brașovului, în Șcheii Brașovului – acolo a fost piatra de temelie. «Victimei» mele i s-a făcut milă de mine după ce a trebuit să ascult câteva ore toată istoria asta și, până la urmă, a renunțat la cererea de a fi sancționat”

A doua întâmplare din cauza căreia Ludovic Orban putea fi tuns zero a ținut tot de o țigară aprinsă într-un loc interzis.

„Aveam o formație și repetam în clubul de la subsolul liceului. Acolo am făcut o petrecere la care am și fumat și, din păcate, ne-a prins directorul. Ca pedeapsă, am fost puși să alegem între a ne tunde zero, sau a fi eliminați pentru două zile. Am ales, bineînțeles, eliminarea, dar una în care de fapt am muncit pentru liceu: am sudat porțile de pe terenul de fotbal”

Ludovic Orban a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, din cadrul Universității din Brașov și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Urmăriți Impact.ro și pe