Cum arăta Laura Codruța Kovesi în adolescență. Era nelipsită de pe terenul de baschet. Foto

Diana Radu 08.01.2020, 18:37
Cum arăta Laura Codruța Kovesi în adolescență. Era nelipsită de pe terenul de baschet. Foto

Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european a povestit într-un interviu acordat recent prin ce chinuri a trecut ca sportivă de performanță. Nu mulți știu acest lucru, dar fosta șefă DNA a fost nelipsită de pe terenul de baschet în adolescență. Iată cum arăta Kovesi în adolescență.

Laura Codruța Kovesi a fost sportivă de performanță. Cum arăta Kovesi în adolescență?

Fosta șefă DNA a făcut baschet de performanță de la clasa întâi până la vârsta de 22 de ani. Parcursul lui Kovesi în acest sport a cunoscut succesul atunci când a fost selecționată în echipa națională de baschet feminin-cadete a României, cu care a câștigat în 1989 la Timișoara titlul de vicecampioană europeană.

”Baschetul este cel mai frumos sport, în opinia mea. Eu la început, în clasa I, am făcut atletism, eram foarte energică, apoi în clasa a doua am trecut la baschet. Practic, din clasa a doua până la 22 de ani am practicat acest sport! Atunci m-am oprit, era și greu, că trebuia să studiez mult în acei ani.. Eu la club jucam pivot, dar la echipa națională de cadete, cu care am devenit vicecampioană europeană la Timișoara, în 1989, eram extremă stânga!”, a povestit fosta șefă DNA.

Laura Codruța Kovesi, adolescentă
Laura Codruța Kovesi în adolescență

Laura Codruța Kovesi a mai povestit în cadrul interviului acordat fostului mare jucător de baschet Virgil Stănescu că drumul său spre performanța obșinută în baschet nu a fost deloc ușoară. Fosta șefă DNA își amintește că echipamentele nu erau ca acum, iar de cele mai multe ori nu se antrena de drag.

”Făceam cantonamente la Păltiniș, prima zi era frumoasă, după aceea, cu trei antrenamente pe zi, eram foarte obosite, nu ne mai simțeam picioarele. Nu erau echipamentele de acum, ne pregăteam cu teniși de la Drăgășani, de multe ori nu aveam apă caldă, ne spălam și ne săpuneam cu apă rece, iarna, iar când ajungeam la oraș și făceam o baie normală nu credeam că mai există apă caldă pe Pământ!”, a mai declarat Kovesi.

Laura Kovesi este fiica procurorului Ioan Lascu, care a deținut din 1980 până în 2010 funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. Fratele ei, Sergiu Lascu, a devenit în anul 2010 director general adjunct al Direcției Tehnologia Informația și Comunicare din Transgaz. Kovesi a absolvit învățământul preuniversitar la Mediaș, unde a evoluat ca baschetbalistă la Club Sportiv Școlar Mediaș.

Urmăriți Impact.ro și pe