Cum arată la interior o casă de 1 euro, cumpărată într-o țară iubită de români

Corina Oprea 08.05.2023, 08:37

Prețul imobiliarelor a crescut semnificativ în ultima vreme și este tot mai greu să faci astfel de achiziții, să îți cumperi propria ta casă. Se pare, însă, că pe unii îi lovește norocul și ajung să plătească sume incredibil de mici. O femeie a avut ocazia să cumpere o casă într-o țară iubită de români cu doar un euro.

Cum a ajuns să cumpere o casă cu un euro

O femeie a dat lovitura vietii sale când a cumpărat o casă cu doar un euro. Locuința se află într-un sat italienesc pitoresc extrem de iubit de către români și a fost scoasă la licitație de către primărie. Licitația a pornit de la un euro, dar femeia s-a gândit să pună la bătaie 5000 de euro, ceea ce i-a adus succesul.

După câteva luni de la licitație, a fost desemnată câștigătoare. S-a pus imediat pe treabă și a început pregătirile, mai ales pentru că locuința era în stare de degradare. Înainte, casa avea doar o cameră, dar cum arată acum întrece orice imaginație.

Meredith a cumpărat ulterior și casa abandonată de alături, pentru care a plătit 400 de mii de euro și așa a reușit să construiască o vilă  cu patru camere și 3.000 de metri pătrați de teren. A investit 270.000 de euro și a muncit mult, dar este mulțumită de rezultat.

Cum arată o casă de doar un euro

La scurt timp după ce a cumpărat-o, s-a apucat de renovări și a transformat-o în casa mult visată, care acum arată în mare fel. La început, însă, acoperișul stătea să cadă și era chiar un pericol și pentru trecătorii de pe stradă, pentru că elemente din el se tot deplasau.

Clădirea nu avea curent electric sau apă curentă, interiorul era și el lăsat în paragină, dar Meredith a fost atrasă de aerul arhitectural și și-a dat seama că este tot ce îi trebuie. Istoria și poveștile inscripționate pe pereți au determinat-o să facă această alegere, care s-a dovedit a fi cea mai bună din viața ei.

„Casa era în stare foarte proastă, dar, în multe privințe, era tot ce mă așteptam să fie și mai mult. Avea atât de mult farmec! Avea un detaliu arhitectural atât de interesant, puteai vedea cu adevărat istoria trecând prin pereți.

Când am văzut prima oară casa, avea 750 de metri pătrați, nu avea electricitate, apă curentă sau ferestre și era acoperită cu azbest. La început, planul era doar să o transformăm într-o mică casă de vacanță”, spune norocoasa cumpărătoare.

Americanca mai deține, în același loc, două case de oaspeți în același sat pentru 35.000 de euro în total și o clădire dezafectată pentru 70.000 de euro, unde vrea să organizeze o galerie de artă și să deschidă o cafenea. Nu s-ar fi gândit că va deveni o femeie de afaceri chiar în satul bunicilor săi.

Urmăriți Impact.ro și pe