Cum arată, la 17 ani, fiul cel mare al lui Ștefan Bănică Jr. Seamănă izbitor cu celebrul artist. Foto

Iancu Andreea 02.06.2020, 20:54

Ștefan Bănică Jr. are cu ce se mândri. Dincolo de cariera de succes, spectacolele de teatru și activitatea din televiziune, artistul se bucură de cei trei copii ai săi. Totuși, deocamdată, unul dintre ei pare să îi calce pe urme. Acesta este Radu Ștefan Bănică, fiul cel mai mare al artistului. Dincolo de pasiunile sale, tânărul îi seamănă foarte mult tatălui său.

Fiul lui Bănică Jr. îi calcă pe urme tatălui său

Are doar 17 ani, dar deja poate să se mândrească cu suficiente lucruri. Tânărul a îmbrățișat pasiunea pentru artă și joacă pe scena Teatrului de Comedie București. Piesa „Totul în Grădină” îl are ca protagonist. Radu povestește într-un interviu exclusiv pentru libertatea.ro, motivul pentru care a ajuns să joace pe scena unui teatru.

Eu de mic am știut ce vreau să fac, dar am ținut secret o perioadă de timp. Am fost o persoană mai închisă și o perioadă nu am spus nimănui, am ținut-o pentru mine. În clasa a IV-a, știam că vreau în domeniul artei: muzică și teatru. Spre liceu, am început să mă exteriorizez puțin. Fac niște cursuri de teatru, la Teatrul de Comedie, la școala actriței Delia Nartea. Tata m-a dat inițial la acest curs, când eram în clasa a VI-a, pentru dezvoltare personală, nu avea în minte să mă fac actor sau ceva. Având contactul direct cu teatrul, mi-a crescut și mai mult pasiunea. Și tata e o inspirație majoră, dar, chiar dacă ar fi avut o altă meserie, cred că aș alege tot actoria și muzica.

Astfel, fiul lui Ștefan Bănică, Radu, pare să urmeze traseul carierei bunicului și tatălui său deopotrivă. Totodată, tânărul este îndrăgostit și de scenă. Conform spuselor sale, băiatul ar putea cu ușurință să devină un artist complet.

Am moștenit talentul, îmi place foarte mult să cânt, am făcut pian foarte mulți ani, am făcut și cursuri de dans cu Elwira Petre, soția lui Mihai Petre, mi-ar plăcea să mă arunc și în industria muzicală, dar deocamdată s-a ivit teatrul primul și mă voi focusa pe el.

Radu Ștefan Bănică este fiul artistului, iar asta se poate remarca dintr-o privire Foto - Facebook
Radu Ștefan Bănică este fiul artistului, iar asta se poate remarca dintr-o privire
Foto – Facebook

Ca două picături de apă

Radu și Ștefan dezvăluie perfect zicala „Așchia nu sare departe de trunchi”. Fiul și tatăl seamănă leit, multora trezindu-le amintiri din perioada în care Ștefan juca în filmul Liceeni. Radu este un tânăr chipeș, care a fost votat chiar Mister la Balul Bobocilor din liceul său.

Totuși, celebritatea nu i-a folosit de fiecare dată. Tânărul a mărturisit că numele Bănică i-a adus și momente dureroase și piedici în cariera sa. Pe de altă parte, determinarea l-a ajutat pe Radu să meargă mai departe.

Până acum, m-am confruntat de multe ori cu această chestie, dar eu știu ce vreau să fac, am un target pe care vreau să îl ating și orice ușă închisă deschide alta, așa gândesc. La castingurile la care merg și nu mă iau, nu-i nimic, eu merg mai departe. La castinguri merg de un an și ceva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...