Cum arată guvernul Orban. Lista miniștrilor din noul Executiv

Raluca Juncu 23.10.2019, 13:28
Cum arată guvernul Orban. Lista miniștrilor din noul Executiv

Ludovic Orban, premierul desemnat face cunoscute primele nume de miniștri care vor alcătui cabinetul său. Astfel, începe să se contureze lista finală a miniștrilor care vor face parte din viitorul Executiv, o listă care include și câteva numiri surpriză.

Viitorul Guvern Orban ar urma să aibă 16 ministere, față de 24 cât are actualul guvern demis al Vioricăi Dăncilă, iar o parte dintre miniștri vor fi specialiști afiliați ai PNL. Ludovic Orban a purtat ieri discuții cu reprezentanții partidelor de Opoziție în care le-a prezentat lista miniștrilor care vor face parte din Executiv, potrivit Digi24.

Unul din principalele reproșuri care i se aduc premierului desemnat cu privire la lista anunțată face referire la faptul că numirile vizează promovarea unor aleși pe principiul prietenei acestora cu Ludovic Orban. Printre aceștia se regăsesc Laurențiu Leoreanu, propus pentru Ministerul Afacerilor Interne, Violeta Alexandru, posibil viitor minstru al Muncii, dar și Liviu Brătescu (Ministrul Culturii) sau Monica Anisie, poprusă la Educație.

Cum arată în prezent lista miniștrilor din viitorul Guvern?

Potrivit Digi24, lista schițată până acum de premierul desemnat, Ludovic Orban, Guvernul va avea în componență următoarele nume:

Prim-ministru: Ludovic Orban

Ministerul Dezvoltării – Raluca Turcan – vicepremier

Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă

Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu

Ministerul Economiei – Virgil Popescu

Ministerul Fondurilor Europene –

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

Ministerul Afacerilor Interne – Laurențiu Leoreanu

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Educației – Monica Anisie

Ministerul Sănătății – Horațiu Suciu

Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

Ministerul Culturii – Liviu Brătescu

Ministerul Mediului – Costel Alexe

Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

Ministerul Infrastructurii – Lucian Bode

Ministerul Tineretului și Sportului – Sorin Moldovan

Secretar General al Guvernului – Cristian Băcanu

 

Lista miniștrilor din cabinetul lui Ludovic Orban este provizorie și mai poate suferi modificări. Spre exemplu, Raluca Turcan, una din numirile surpriză, de altfel, a fost propusă pentru postul vicepremier, deși inițial s-ar fi spus că aceasta ar putea să ocupe un fotoliu într-un minister, posibil în Ministerul Dezvoltării, transmite antena3.

Raluca Turcan, desemnată pentru postul de vicepremier în noul Guvern. Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Audierea miniștrilor în Parlament ar putea avea loc în următoarea săptămână, în vreme ce votul de încredere ar putea fi acordat peste două săptămâni, chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale care va avea loc pe data de 10 noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe