Cum arată gimnasta rusoaică Svetlana Khorkina, la 43 de ani. Imagini fabuloase cu fosta mare sportivă

Andra Daoud 03.12.2021, 14:47

Svetlana Khorkina a fost una dintre cele mai cunoscute gimnaste din lume în anii ’90. A făcut parte din generația de aur a gimnasticii și a fost extrem de apreciată, atât datorită corectitudinii cu care executa exercițiile, dar și a laturii artistice. Fosta sportivă a împlinit recent 43 de ani, iar fizionomia ei s-a schimbat mult față de imaginea pe care și-o amintesc oamenii de la edițiile Jocurilor Olimpice la care a participat.

Cum arată Svetlana Khorkina, la 43 de ani

Svetlana Khorkina a fost de multe ori rivala elevelor lui Octavian Bellu și ale Marianei Bitang. Rusoaica a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, mai exact în 1996, 2000 și 2004 și a evoluat în competiții împotriva gimnastelor din „generația de aur” de la noi, precum Andreea Răducan, Lavinia Miloșovici sau Simona Amânar. Khorkina este una dintre cele mai titrate gimnaste din Rusia și are în palmares 7 medalii olimpice și 20 câștigate la campionatele mondiale.

Rusoaica era renumită pentru atitudinea pe care o avea atât când evolua la aparate, cât și în afara lor și nu de puține ori a fost etichetată ca fiind arogantă. Chiar dacă au trecut ani buni de când s-a retras din activitate, Svetlana Khorkina are în continuare o siluetă bine definită și o grație în gesturi, specifică sportului pe care l-a practicat atâția ani.

Fosta sportivă are în prezent 43 de ani și este mamă a doi copii. În 2005 a adus pe lume un băiețel, iar identitatea tatălui a fost un subiect controversat la acea vremea. Deși mult timp nu a vrut să spună cine este tatăl copilului, aceasta a recunoscut ulterior că era vorba despre un om de afaceri pe nume Kirill Shubsky, care era căsătorit la acea vreme cu o celebră actriță din Rusia.

Cum arată gimnasta rusoaică Svetlana Khorkina, la 43 de ani. Imagini fabuloase cu fosta mare sportivă
Cum arată gimnasta rusoaică Svetlana Khorkina, la 43 de ani. Imagini fabuloase cu fosta mare sportivă

Svetlana Khorkina s-a căsătorit cu un bărbat cu 23 de ani mai mare decât ea

În 2011, fosta gimnastă s-a căsătorit cu Oleg Kochnev, un bărbat cu 23 de ani mai mare decât ea. Acesta este un fost general în Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și a făcut-o mamă pentru a doua oară pe Svetlana în 2019.

Fosta campioană la gimnastică este renumită pentru opiniile controversate pe care le emite în spațiul public. În contextul pandemiei, ea a declarat că Dumnezeu a pedepsit omenirea pentru persecuțiile la care este supusă Rusia. Svetlana face propagandă pentru partidul lui Vladimir Putin și este deputat în Parlamentul Rusiei.

În opinia mea este un fel de pedeapsă divină. Nu întâmplător, imnul nostru spune că Dumnezeu ne protejează pământul. Amânarea Jocurilor Olimpice este o oportunitate pentru Rusia, de care trebuie să profite pentru a-şi apăra sportivii la Curtea de Arbitraj Sportiv, pentru a se întoarce să concureze de la egal la egal în sportul mondial, a declarat Svetlana pentru Sport-Express, în urmă cu ceva timp.

Urmăriți Impact.ro și pe