Cum arată fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume. E campioană la baschet

Cum arată fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume. E campioană la baschet

A practicat baschetul la cel mai înalt nivel și a intrat în Cartea Recordurilor. Însă nu pentru calitățile de sportivă. Campioană europeană și medaliată la Mondiale și la Jocurile Olimpice, Ekaterina Lisina este recunoscută drept fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume.

Cum arată fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume

Ekaterina Lisina se poate lăuda cu mari performanțe sportive, dar și cu un mare atu ce a propulsat-o în Cartea Recordurilor. Acum în vârstă de 33 de ani, Ekaterina Lisina s-a remarcat pe terenul de baschet și datorită înălțimii sale impresionante, 2,06 metri. A practicat baschetul la cel mai înalt nivel, fiind selecționată în echipa națională a Rusiei. Este campioană europeană cu echipa Rusiei, în 2007, având în palmares și o medalie de argint la Mondialul din 2006, precum și una de bronz, la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

A renunțat la baschet în anul 2014 și s-a concentrat pe o carieră de modelling. Și-a creat propria agenție, dedicată manechinelor cu o înălțime peste medie. Categorie la care se încadrează Ekaterina Lisina. Tocmai înălțimea ei foarte mare i-a adus numeroase refuzuri în încercarea de a pătrunde în lumea modei. Nu s-a descurajat și a acționat pe cont propriu. Acum a devenit celebră în toată lumea. A intrat în Cartea Recordurilor. Chiar la două capitole: femeia cu cele mai lungi picioare (1,33 metri fiecare) si fotomodelul cu cea mai mare înălțime. Presa americană a relatat zilele trecute faptul că Lisina a fost depășită de o adolescentă, Maci Currin, picioarele acesteia atingând 1,34 metri.

Cum arată fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume. E campioană la baschet

Cum arată fotomodelul cu cele mai lungi picioare din lume. E campioană la baschet

Ekaterina Lisina provine dintr-o familie de sportivi

Născută la 15 octombrie 1987, la Penza, în vestul Rusiei, Ekaterina Lisina provine dintr-o familie de sportivi. Mama ei a jucat pentru echipa locală Spartak, iar tatăl ei a fost antrenor profesionist de baschet.

Ekaterina Lisina a avut o lungă și distinsă carieră pentru echipa națională a Rusiei. A câștigat o medalie olimpică de bronz la Beijing 2008, medalie de argint la Campionatul Mondial în 2006, precum și două medalii la Europene – aur în 2007 și argint în 2009.

Lisina a primit titlul de Maestru emerit al sporturilor din Rusia. După ce a renunțat la cariera sportivă a făcut tot posibilul pentru a-și îndeplini visul din copilărie. Acela de a fi fotomodel. Și a reușit. Mai mult decât atât, a intrat în Cartea Recordurilor.

Fosta sportivă este divorțată și își crește singură fiul de opt ani.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI