Cum arată familia lui Cove de la Vorbește lumea. ”Cineva trebuia să fie boierul”

Diana Dumitrache 07.07.2020, 13:17

Pe Cove îl ştie toată lumea. Telespectatorii îşi aduc aminte cu drag de prezenţa actorului la „Surprize, Surprize”, aceştia bucurându-se acum de activitatea lui în cadrul emisiunii „Vorbeşte Lumea”, dar şi de pe scena Teatrului de copii „Ion Creangă”.

Cove are o familie minunată, dar pe care o cam fereşte de lumina reflectoarelor

Gabriel Coveșanu, cunoscut din era „Surprize Surprize”, alături de Andreea Marin, este prezent de ani buni în lumea mondenului. Puţini sunt, însă, cei care îi cunosc familia. Este tată cu normă întreagă pentru cei doi băieţi, un soţ  extraordinar pentru Florentina, actor la teatru şi prezentator TV.

Coveșanu vrea să schimbe lucrurile la Teatrul de copii „Ion Creangă” și să le ofere părinților o alternativă frumoasă şi sigură pentru copiii lor.

Am două joburi. Cum se termină emisiunea „Vorbește lumea”, merg în altă parte și o iau de la capăt. Mă ocup în prezent de Teatrul „Ion Creangă”. Majoritatea teatrelor, inclusiv noi, ne-am adaptat. O să avem o stagiune estivală, niște spectacole în grădinile Eliad, e un amfiteatru unde pot intra în jur de 30-35 de spectatori. Se păstrează distanțarea, este în aer liber, a povestit prezentatorul TV pentru Libertatea.

 

cove, gabriel covesanu, copii cove
Cum arată familia lui Cove de la Vorbește lumea. ”Cineva trebuia să fie boierul”

Chiar dacă printre spectatori se numără și cei doi copii ai lui, niciunul dintre băieți nu pare că dorește să-i calce pe urme, ci au pasiuni destul de diferite:

Fiul meu cel mare, Bogdan, este mai atras de zona dansului. Face balet. Chiar am fost plăcut surprins și fericit atunci când a fost invitat să facă parte din distribuția unui spectacol la Opera Română și l-am văzut pe scenă dansând. E o bucurie greu de descris în cuvinte. Mă bucur că are această pasiune, mă bucur să văd că îi place această ramură, a completat Cove.

Deşi sunt fraţi, cei doi băieţi au pasiuni cu totul diferite, aşa cum spune şi tatăl lor.

Cel mic, în schimb, este ceva mai teluric, mai înfipt cu picioarele pe pământ sau cel puțin nu are neapărat o latură artistică. În materie de scălâmbăieli se descurcă foarte bine. Dar, uite, el a fost la noi la teatru, la „Ion Creangă” și a văzut spectacolul „Punguța cu doi bani”, apoi a pus-o în scenă în casă. Adică spectacolul se juca de 4-5 ori pe zi, el fiind desigur cocoș, cineva din familie trebuia să fie vizitiul sau boierul. Eu preferam să fiu boierul, că vizitiul avea o misiune mai grea. Așa că vizitiul era maică-sa, care trebuia să-l alerge și să-l prindă. Noi avem o bucătărie deschisă cu o „insulă” în mijloc, iar el atât de repede poate să alerge în jurul acelei „insule”, încât e greu de prins. Chiar e un efort, a mai povestit pentru Libertatea Gabriel Coveșeanu.

Cove s-a căsătorit cu aleasa visurilor în anul 2013 și au împreună doi băieței.

Ne-am cunoscut la o petrecere. La momentul respectiv fiecare avea viața lui, amândoi eram implicați într-o altă relație. După aceea nu ne-am mai întâlnit. Eu, între timp, m-am și căsătorit și am și divorțat. Apoi ne-am reîntâlnit în același cerc de prieteni, am povestit, ne-am amintit una-alta. Am luat-o așa cu pași timizi și totul a decurs de la sine. Nici nu ne gândeam că vom rezista mult timp împreună, povestea în urmă cu ceva timp Gabriel Coveșanu despre mariajul cu Florentina Ene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...