Cum arată eleva de 10 absolut, din Fălticeni. A obținut media 10 la BAC, 10 la evaluarea națională și a încheiat toți anii de școală tot cu media 10

Elena Avramescu 14.07.2021, 15:40
Cum arată eleva de 10 absolut, din Fălticeni. A obținut media 10 la BAC, 10 la evaluarea națională și a încheiat toți anii de școală tot cu media 10

Cum arată eleva de 10 absolut, din Fălticeni. Este vorba despre șefa de promoție de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Lavinia Christiana Vultur. Aceasta a obținut media 10 la bacalaureat, 10 la evaluarea națională și a încheiat anii de școală de până acum tot cu 10.

Cum arată eleva de 10 absolut, din Fălticeni

Profesoara Anişor Vasiliu, directorul Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni, a declarat că Lavinia Vultur este un „un elev excepțional, cea mai bună elevă din județ. Am pregătit-o pentru Olimpiada Națională de Istorie și știu că este un copil foarte inteligent, muncitor, care a obținut rezultate remarcabile, dar care are și un caracter foarte frumos”.

În plus, Lavinia Vultur nu a luat nici măcar o oră de meditație particulară, astfel că a muncit enorm, iar sub îndrumarea unor profesori dedicați a reușit să fie cea mai bună. Directorul Anişor Vasiliu este cel care a încurajat-o pe Lavinia să depună contestaţii la bacalaureat, astfel că absolventa și-a câștigat pe drept cele câteva sutimi care făceau diferența. Lavinia merita media 10 pe linie la examenul maturității, în acest fel se numără printre cei șapte elevi de 10 din județ.

Cum arata eleva de 10 absolut, din Falticeni
Lavinia Christiana Vultur

Bacalaureatul constituie un ultim moment ce mi-a întregit experienţa de licean. Aceşti patru ani din viaţa mea au schiţat un traseu ascendent, presărat cu numeroase reuşite. Am intrat la liceu cu media 10. În 2019, am reuşit să obţin premiul I la Olimpiada Naţională de Istorie, iar finalul acestei etape a fost marcat de obţinerea distincţiei de șef de promoţie şi de rezultatul înregistrat la examenul de bacalaureat. Toate acestea mi-au dat încredere în mine, însă m-au făcut şi să înţeleg că o notă sau o medie nu mă defineşte, iar un rezultat bun la învăţătură este neînsemnat dacă nu este completat de un caracter bazat pe nişte principii morale bine definite, a spus Lavinia pentru monitorulsv.ro.

Atunci când a fost întrebată ce o motivează și care este secretul acestei performanțe de neegalat, Lavinia a spus că răspunsul se găsește în fiecare dintre noi.

Răspunsul stă în fiecare dintre noi, pentru că suntem atât de diferiţi încât nici un parcurs nu este asemănător cu altul. În cazul meu, cred că a fost vorba de un efort constant, de ambiţie şi de nevoia de a fi într-o competiţie cu mine însămi, niciodată cu cei din jurul meu. Nu-mi place să stagnez. Îmi propun mereu să îmi depăşesc limitele şi să îmi extind zona de confort, ceea ce a devenit un obiectiv constant pentru mine. Deşi am avut rezultate foarte bune la învăţătură, media de la bacalaureat a venit ca o surpriză. Nu m-am aşteptat la punctajul maxim, însă mă bucur din plin de el şi îl văd ca pe o încoronare a acestei perioade din viaţa mea, a mai spus Lavinia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...