Cum arată Dacia Duster Summer, prima mașină românească decapotabilă

Stan Filon 26.08.2020, 16:50
Cum arată Dacia Duster Summer, prima mașină românească decapotabilă

Un service din București nu a mai avut răbdare ca Uzinele Dacia să scoată prima mașină decapotabilă fabricată în România, așa că mecanicii au trecut la fapte. Au luat o Dacia Duster aviariată și au transformat-o într-un coupe decapotabil, însă cu o investiție colosală.

Dacia Duster Summer, prima mașină românească decapotabilă

Așa s-a născut Dacia Duster Summer, din iubirea pentru automobile a unei echipe de mecanici și tinichigii auto foarte pasionați. Aceștia au lucrat nu mai puțin de 4 luni pentru a transforma Dusterul avariat într-o adevărată bijuterie auto.

”Transformarea mașinii grav avariate într-un automobil de lux, complet funcțional, a durat patru luni. Duster Summer iese în evidență nu doar prin modificările aduse caroseriei, ci și prin finisajele interioare, lucrate cu atenție de către echipa Auto K9. Scaunele și bordul au fost înlocuite și retapițate cu piele albă pentru a pune mai bine în valoare formele specifice modelului Duster. Totodată, podeua decorată în stil nautic, dar și faptul că acoperișul obișnuit a fost înlăturat, conferă mașinii un aer de vacanță și transformă orice drum într-o experiență relaxantă”, notează reprezentanții Auto K9.

Dacia Duster Summer, prima mașină românească decapotabilă
Dacia Duster Summer, prima mașină românească decapotabilă

Recondiționarea a costat 30 de mii de euro

Service-ul respectiv nu se află la prima ”faptă”. Specialiștii Autok9 mai sunt cunoscuți pentru reparațiile și transformările extraordinare ale altor două mașini Dacia Logan, în variante coupe și decapotabilă.

”Prin această lucrare am dorit să continuăm, cumva această tradiție, de a da unei mașini autohtone o înfățișare cu totul nouă. Service-ul nostru este specializat în repararea autoturismelor avariate, pentru a le reda înfățișarea obișnuită, indiferent cât de gravă a fost dauna. Totuși, în cazul Duster Summer, am vrut să depășim orice bariere și nu doar să îi redăm aspectul obișnuit, ci să o aducem la nivel de artă”, a declarat Eugen Lungu, directorul AutoK9.

Distracția celor de la Autok9 a fost însă una costisitoare. Aceștia puteau cumpăra cel puțin două autoturisme Dacia Duster nou nouțe cu banii investiți în automobilul avariat, deoarece cheltuielile cu decapotabila s-au ridicat la peste 30.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe