Cum arată cel mai ieftin hotel din lume. Serviciile de care te poţi bucura pentru 45 de lei pe noapte. Foto

Elena Avramescu 03.07.2022, 22:33
Cum arată cel mai ieftin hotel din lume. Serviciile de care te poţi bucura pentru 45 de lei pe noapte. Foto

În orașul Haikou, din provincia chineza Hainan, poate fi găsit cel mai ieftin hotel din lume, locul unde poți obține un spațiu de cazare cu televizor, Wi-Fi, aer condiționat și o masa pliantă la prețul record de numai 10 dolari pe noapte.

Camera de hotel inedită pentru doar 45 de lei

Hotelurile capsulă minuscule din China câștigă popularitate în rândul tinerilor călători, datorită prețurilor lor foarte accesibile. Hotelul Space Capsule, din Taiyuan, în provincia Shanxi, este unul dintre multele care s-au deschis în China, după ce tendința pentru acestea a început în Japonia, cu zeci de ani în urmă.

Fiecare dintre camere măsoară doar 4,3 picioare pe 6,6 picioare, dar costă puțin sub 7 GBP (10,59 USD) pe noapte, ceea ce le face o perspectivă tentantă pentru călătorii cu buget redus și tinerii.

Clădirea de 5.200 de metri pătrați este formată din 86 de capsule din fibră de sticlă în nouă camere, fiecare numită după semnele stelare pentru a reflecta tema spațiului.

Alături de un pat simplu, camerele includ o oglindă, televizor, detector de fum, cârlig pentru haine și birou rabatabil pentru computer. Fiecare este, de asemenea, echipat cu o priză, detector de fum și un ventilator. Există o rețea wireless pentru cei care doresc să rămână conectați și chiar și o selecție de capsule izolate fonic rezervate persoanelor care sforăie.

Cum arata cel mai ieftin hotel din lume. Serviciile de care te poti bucura pentru 45 de lei pe noapte
Cel mai ieftin hotel din lume

Potrivit ziarului chinez Xinhua, managerul hotelului Xu Meijang a fost inspirat să deschidă afacerea neobișnuită de popularitatea hotelurilor de dormit din Japonia, dar și de numărul de călători în general tineri care au nevoie de o noapte accesibilă în zonă. Așa a luat naștere ineditul hotel.

În plus, dacă succesul se va confirma în timp, sunt șanse mari ca asemenea hoteluri să se mai construiasca și n-ar fi exclus ca modelul să fie preluat și prin alte locuri, pentru că este o variantă mult mai bună decât cea în care oamenii sunt nevoiți să doarmă în gări, aeroporturi sau parcuri.

Spațiul de cazare este extrem de îngust, dar spațiile de circulație sunt destul de largi, ca să nu lipsească funcțile generale ale unui hotel. Mici trepte discrete permit accesul la nivelul de sus, iar direct din pat ai acces la toate comenzile necesare: lumina, aerul condiționat, alarma și apelarea recepției pentru cazuri de urgență. O măsuță pliantă este concepută pentru mai multe funcții, iar televizorul este de unul modern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...