Cum arată cea mai bătrână pisică din lume. Are 120 de ani în „vârsta omenească”

Beatrice Dumitru 25.11.2022, 11:51
Cum arată cea mai bătrână pisică din lume. Are 120 de ani în „vârsta omenească”

Chiar înainte de a împlini 27 de ani, o pisică din Marea Britanie a fost recunoscută oficial drept cea mai bătrână felină din lume. Aceasta ar avea echivalentul a 120 de ani la oameni. Felina s-a născut în același an cu golgheterul Angliei, Jack Grealish, jucătorul lui Manchester City.

Cea mai bătrână pisică din lume a ajuns în Cartea Recordurilor

La vârsta de 26 de ani și 329 de zile, animalul de companie care a reușit să intre în Cartea Recordurilor are o stare bună de sănătate, deși nu mai vede foarte bine și este surd. Flossie, o pisicuță frumoasă cu blana maro cu neagru, cu o fire blândă și care iubește îmbrățișările și mâncarea, a avut mai mulți stîăpâni de-a lungul vieții sale lungi, potrivit Guinness World Records.

Actuala ei proprietară, Vicki, spune că pisica este chiar și la această vârstă jucăușă și curioasă și nu este deloc deranjată de faptul că nu aude, ba chisr se adaptează rapid la noi medii în ciuda lipsei vederii.

Cum arată cea mai bătrână pisică din lume. Are 120 de ani în „vârsta omenească”
Cea mai bătrână pisică din lume. Sursa foto: Youtube 

„Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu îmi imaginam că îmi voi împărți casa cu un deținător al titlului Guinness World Records. Este atât de afectuoasă, jucăușă și dulce, mai ales când îţi aminteşti câţi ani are”, a pus Vicki Green, cea care a adoptat-o pe pisică.

Salvată de pe străzi

Felina a fost salvată de pe străzi de o femeie alături de care a trăit timp de zece ani, până la moartea acesteia. Apoi a fost adoptată de sora femeii, pentru alți 14 ani, până când și aceasta a decedat. Ea a stat apoi cu fiul celui de-al doilea proprietar timp de trei ani, înainte de a fi încredinţată voluntarilor de la Cats Protection.

Atunci s-a vorbit despre vârsta pisicii și așa a început cursa lui Flossie pentru a intra în Cartea Recordurilor, în august 2022.

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Creme Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani şi trei zile și a murit pe 6 august 2005.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...