Cum arată cățelul care s-a născut verde. Un fermier Italian a rămas fără cuvinte când a văzut asta

Mihai Roșoiu 22.10.2020, 21:08
Cum arată cățelul care s-a născut verde. Un fermier Italian a rămas fără cuvinte când a văzut asta

Cățelul care s-a născut verde face furori nu numai în Italia, ci întreaga lume. Un fermier a rămas fără cuvinte în momentul în care a descoperit că unul dintre puii cățelușei sale este verde. Imaginile au ajuns pe internet și au fost vizualizate de milioane de oameni.

Specialiștii explică cum a fost posibil ca un cățel să se nască verde

Deși pare o adevărată nebunie, acest eveniment neașteptat are și o explicație științifică. Cercetătorii i-au dat o veste proastă stăpânului micuțului patruped. Conform acestora, pe măsura trecerii timpului blana câinelui va suferi modificări. Mai exact, micuțul Pistacchio va avea blana albă, așa cum este la origine.

Iată cum explică oamenii de știință: O astfel de situație se petrece atunci când un cățel cu blană deschisă intră în contact pe durata vieţii lor intrauterine cu un pigment verde, denumit biliverdină. Atunci, culoarea blănii suferă modificarea, iar atunci când animalul trece la viața extrauterină culoarea este verde.

Pistacchio si cei patru frati ai sai
Pistacchio si cei patru frati ai sai

Cercetătorii spun că vorbim despre acelaşi pigment care determină apariţia nuanţelor verzui în jurul contuziilor. Blana de „marțian” a micuțului câine va fi doar o amintire în curând, ceea ce l-a dezamăgit pe fermier.

Pistacchio va fi păstrat de către stăpân!

După producerea evenimentului, Cristian Mallocci, omul care este proprietarul mamei lui Pistacchio, a anunțat medicul veterinar. După ce a aflat detaliile „minunii”, bărbatul a decis să îl păstreze pe cățelușul special. Fermierul a anunțat că frățiorii lui Pistacchio vor fi oferiți spre adopție. În schimb, cățelul-marțian va rămâne la fermă.

Fistic a devenit atractia Italiei
Fistic a devenit atractia Italiei

Fermierul italian a mai spus că în această perioadă dificilă marcată de pandemia de coronavirus, verdele este considerat un simbol al speranţei şi al norocului, iar venirea pe lume a lui Pistacchio, cățelul care s-a născut verde, ar putea să îi facă pe oameni să zâmbească din nou.

Italianul deține o fermă în Sardinia pe care o conduce cu un cumnat și amândoi au decis să îl păstreze pe Fistic, care să-i ajute atunci când merg cu oile.

Urmăriți Impact.ro și pe