Cum arată astăzi Teodora Mareș, protagonista din „Declarație de dragoste”. Actrița a împlinit recent 60 de ani. Galerie foto

Badea Violeta 29.11.2022, 15:33

Era doar o simplă adolescentă când a primit rolul Ioanei din celebrul film „Declarație de dragoste” și a cunoscut succesul încă de la o vârstă fragedă, pe când alții nici nu îndrăznesc să viseze la așa ceva. Parcursul profesional al actriței Teodora Mareș este cu adevărat impresionant, iar drept dovadă stau cele patru premii pe care le-a obținut de-a lungul carierei sale.

Cum arată acum Teodora Mareș

Au trecut aproape patru decenii de când Teodora Mareș a dat viață personajului „Ioana” din filmul „Declarație de dragoste”, apărut în anul 1985 și regizat de Nicolae Corjos.

Cu toate astea, Teodora Mareș nu și-a pierdut din strălucire. În prezent, actrița are 60 de ani și este la fel de frumoasă. Pe plan personal, lucrurile nu au mers foarte bine pentru Teodora Mareș.

Aceasta s-a iubit mulți ani cu actorul și omul de televiziune Felix Totolici dar, din păcate, mariajul lor s-a terminat. Teodora Mareș nu are copii și se pare că acesta este unul dintre cele mai mari regrete ale vieții sale.

După separare, actrița s-a cufundat în muncă. Timp de patru ani de zile, aceasta a avut parte de roluri memorabile la Nottara, apoi s-a mutat pe scena Teatrului Național București. În paralel, Teodora Mareș era și profesoară la Institutul de Teatru.

În urmă cu ceva timp, Teodora Mareș a vorbit despre relația pe care a avut-o cu partenerul ei din „Declarație de dragoste”, Adrian Păduraru. Mulți au crezut că cei doi formează un cuplu și în viața reală, dar adevărul a fost altul.

„Cu Adrian nu eram prieteni dincolo de platou. Nu știu ce să spun, el era căsătorit și probabil se temea ca soția să nu fie geloasă!”,, mărturisea frumoasa actriță, la Antena 2.

Citește și EXCLUSIV. Secretele fraților Adrian și Cătălin Păduraru, vedetele din filmele pentru adolescenți din perioada comunismului. Ce s-a întâmplat cu familiile lor!

Teodora Mares
Teodora Mares

Premii și distincții obținute

În anul 1985, Teodora Mareș a primit premiul de interpretare pentru rolul din filmul „Declarație de dragoste”, la Festivalul de Film de la Costinești.

Doi ani mai târziu, actrița a obținut premiul de interpretare pentru rolul Băiatul de prăvălie din piesa „Asta-i ciudat” la Festivalul Tânărului Actor de la Costinești.Tot în anul 1987, aceasta a primit premiul de creație literar-artistică al UASCR și al revistei Amfiteatru pentru toată activitatea teatrală și cinematografică.

În anul 2004, Teodora Mareș a primit distincţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D, „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Citește și Teodora Mareș, femeia de care s-a îndrăgostit toată România în anii ’80, ghinionistă în amor. Dezvăluiri în premieră: „Nu ne suportam”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...