Cum arată acum sora prințesei Diana. Sarah a fost iubita Regelui Charles înainte de prima căsătorie

Ana Anitoiu 11.09.2022, 08:18

Sora prințesei Diana, Sarah, a fost iubita Regelui Charles al III-lea înainte de prima sa căsătorie. Femeia, acum în vârstă de 67 de ani, a fost cea care le-a făcut cunoștință celor doi, pe vremea când Lady Di era doar o adolescentă de 16 ani.

Cine este sora Prințesei Diana

Sora cea mare a Prințesei Diana, Lady Sarah, este cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei Spencer, dintre care unul a murit la scurt timp după ce s-a născut. A primit titlul de Lady în anul 1975, când bunicul ei a murit, iar tatăl ei a devenit cel de-al optulea Earl Spencer. Acest titlu nobiliar este inferior celui de marchiz și superior celui de viconte.

În anul 1980, Lady Sarah s-a căsătorit cu Neil Edmund McCorquodale. Cei doi au două fiice, Emily și Celia, și un fiu, George. Sora Prințesei Diana, acum în vârstă de 67 de ani, locuiește în Grantham, Lincolnshire, unde a avut, în anul 2009, funcția de Înalt Șerif.

De asemenea, ea a fost președintele Fondului Memorial Diana, Prințesa de Wales, ce a strâns 100 de milioane de lire sterline pentru diverse organizații caritabile. Fondul a fost închis la finalul anului 2012.

Cum arata acum sora printesei Diana, Sarah
Lady Sarah McCorquodale, cu Printul Charles

Sora Prințesei Diana, iubita Prințului Charles înainte de Lady Di

Sarah Spencer, cunoscută acum drept Lady Sarah McCorquodale, a fost pentru o perioadă scurtă de timp iubita Prințului Charles, în anul 1977, după ce s-au cunoscut la o petrecere la Windsor. La acea vreme, actualul monarh avea 29 de ani și familia regală făcea presiuni asupra lui să-și găsească o soție și o viitoare regină consort. Sora Prințesei Diana avea atunci 26 de ani.

Orice posibilă mireasă a moștenitorului tronului britanic trebuia să provină din mediul regal sau aristocratic, să nu fi avut legături amoroase cu alți bărbați și să fie protestantă. Prințul Charles a trebuit să respecte aceste criterii de eligibilitate.

Sarah a primit mai multe invitații la Castelul Windsor și la Balmoral. Însă, conform autoarei Tina Brown, care a scris „Cronicile Dianei/ The Diana Chronicles”, sora Prințesei Diana și moștenitorul tronului, la acea vreme, s-au despărțit după ce ea le-ar fi spus unor reporteri că nu s-ar mărita cu prințul nici dacă el ar fi gunoierul Regelui Angliei.

„Tocmai ai făcut ceva incredibil de stupid”, i-ar fi spus Charles, deloc amuzat, când a citit articolul apărut în presă. Din acest moment, relația lor amoroasă s-a încheiat.

Sarah, despre Prințesa Diana și Charles al III-lea: „Eu am fost Cupidon”

În timpul relației lor pasagere, Sarah l-a invitat pe Charles acasă la ea, la Althorp. Acolo, el a întâlnit-o pentru prima dată pe Diana, care avea doar 16 ani. Pe atunci, moștenitorul tronului a perceput-o pe Lady Di doar drept sora cea mică și jucăușă a celei cu care avea o relație.

„Eu le-am făcut cunoștință. Eu sunt Cupidon”, a spus Sarah, care nu ar fi avut resentimente după ce sora ei mai mică a devenit partenera Prințului Charles, potrivit The Sun.

Relația lor amoroasă a început abia în vara anului 1980, când au fost invitați amândoi într-un sfârșit de săptămână la țară, unde ea l-a privit cum juca polo. Apoi, el a invitat-o să navigheze, într-un sfârșit de săptămână la Cowes, pe iahtul Britannia.

Ulterior, a invitat-o să îi cunoască familia la Castelul Balmoral, reședința scoțiană a familiei Windsor, unde avea să moară Regina Elisabeta a II-a pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Diana a fost foarte bine primită la Balmoral de regină, Prințul Philip și de Regina Mamă Elisabeta.

Prințul Charles a cerut-o în căsătorie la data de 6 februarie 1981 și Diana a acceptat, însă logodna lor a fost ținută secret câteva săptămâni. Logodna a devenit oficială în 24 februarie 1981, când moștenitorul tronului i-a dat viitoarei prințese un inel în valoare de 30.000 de lire sterline, constituit din 14 diamante înconjurând un safir. Nunta a avut loc pe 29 iulie 1981.

Însă, cei doi au divorțat în 1996. Prințesa Diana a dezvăluit că mariajul ei era „puțin aglomerat” și că, de fapt, în căsnicia ei erau trei persoane, după ce a aflat că Prințul Charles avea o relație cu actuala lui soție, Camilla Parker Bowles, devenită acum Regină Consort. Lady Di avea să moară la data de 31 august 1997, la vârsta de 36 de ani, în urma unui accident de mașină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...