Cum arată acum Marian Iancu după ce a ieșit din închisoare. Fostul patron al lui Poli Timișoara spune că a slăbit 30 de kilograme

Mihnea Tălău 20.01.2023, 13:11

Eliberat din închisoare în vara lui 2022, după ce a stat 8 ani în spatele gratiilor, Marian Iancu, fostul patron al echipei Poli Timișoara a dezvăluit că a slăbit 30 de kilograme cât timp a fost închis.

”Am fost la odihnă”

El a dezmințit zvonurile potrivit cărora ar fi avut probleme de sănătate. Iancu spune că a făcut sport în penitenciar, activitate pe care a omis-o când se afla în libertate.

Omul de afaceri a fost eliberat condiționat după ce a petrecut opt ani după gratii. A ieșit din închisoare cu șase ani mai devreme față de pedeapsa primită.

”Am fost puțin ocupat în ultimii opt ani de zile. Ocupat cu ghilimelele de rigoare. Am fost la odihnă. Acum, am o ordine de priorități, pe care o parcurg. Trebuie să recuperez timpul pierdut și pe asta mă focusez acum.

Nu am avut nicio problemă de sănătate cât timp am fost închis. Chiar deloc. Am slăbit un pic. Am făcut sport. Există și o parte plină a paharului, m-am ocupat de ceea ce nu m-am putut ocupa în libertate. Am slăbit vreo 30 de kilograme. Nu am absolut nimic, dimpotrivă, sunt chiar mai bine decât înainte.”, a declarat Marian Iancu.

A fost acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală

Marian Iancu a fost trimis în judecată în anul 2006 după ce, alături de alte opt persoane, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1.356 miliarde de lei. DIICOT a descoperit că prin firmele sale au fost efectuate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale, astfel că a fost acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO.

Omul de afaceri fost obligat să restituie 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, alături de doi complici, iar pentru recuperarea prejudiciului celor trei persoane s-au confiscat șapte case şi apartamente, șapte terenuri şi trei maşini.

Fratele lui Marian Iancu, Octavian Iancu, dar şi fostul asociat, Constantin Mărgărit au fost condamnați la câte zece ani de închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...